tirsdag den 11. januar 2011

Links bonanza - mest om sølv

Vi er fortsat i no mans land mht. de PM-relaterede aktiver. Sølvet er steget fra et lavpunkt i 28,3 til nu lidt over 29,5, hvilket blandt andet kan tilskrives en svækket dollar, men også at UBS kom med en analyse på sølv med et target på 35 USD. Turd fra TF Metals mener ikke, at TA er meget bevendt når markedet er så manipuleret som det er tilfældet med sølv. Han mener dog, at det fundamentale er så stærkt at det også overskygger TA.
Her på det seneste har der været en del skriverier om en form for krig, hvor hedgefonde og rigmænd prøver at presse de store banker ud af deres shortpositioner. Det hele skulle starte i begyndelsen af februar, hvor der skal købes march-kontrakter og de skal så have penge på kontoen til levering, men når der så ikke er nok fysisk sølv til levering, så vil prisen stige med 10-15 dollar. Det er temmelig konspiratorisk, men hvis det får sølvet til at eksplodere, så er det jo fint nok. Her er den samme historie hos Zero hedge, hvor det også bliver forklaret af sølvbjørnene.
Silver and gold prices er en fin blog, hvor der dagligt gennemgås prisen på sølv og guld. Der er ikke så meget konspirationsteori, det er mere ligefrem TA.
James Turk er også bullish på sølv, og han mener, at korrektionen er et godt sted at supplere. Han nævner, at fredage er gode at købe på, idet volumen er så lav så markedet er lettere at manipulere (og det sker åbenbart mest til nedsiden).
John Embry fra Sprott Asset Management tror på guld over 2000 USD og sølv over 50 USD i 2011. Blandt andet fordi efterspørgslen på fysisk sølv er overdrevet stor. 3. januar var der allerede solgt lige så meget som i hele december.
Her er et link med 75 eksperters målkurs for guld, de fleste regner med at sølvet skal ned på at koste i nærheden af 1/16 af guldet.
Blandt sølvminerne ser First Majestic ud til at være den folk helst vil eje. Den stiger over 8 pct. i dag, hvor sølvet stiger ca. 2 pct. Silver Wheaton stiger "kun" 2,5 pct. Så hvis der kommer en korrektion, så er det nok First Majestic man bør gå efter. Apropos så forventer Gary fortsat en korrektion i både aktiemarkedet og i PM-markedet, med SPX til under 1000 inden for en måned og under 700 i år. Guldet mener han vist fortsat skal under 1300. Guldet gennembrød faktisk de 1361, så han er nede på 35 pct. Jeg er fortsat lidt i tvivl om retningen, aktierne har virkelig svært ved at give efter og USD-indekset skal jo fortsætte opad for at give modstand til PM-aktiverne, hvis dollaren svækkes herfra, så vil PM-aktiverne styrkes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar