tirsdag den 25. januar 2011

Hvad nu?

Det ser noget dystert ud for PM-aktiverne. Sølvet er nede under 27 og guld i ca. 1330. Gary er af den holdning, at guldet i første gang skal ned til 38,2 pct. fibonaccien i 1325, men at både SPX og guld nok skal nede i 50 pct. fib. SPX 50 pct. fib er i 1155 og guld i 1293. Der er i hvert fald et stykke vej for aktierne, men noget kortere for guldet. Spørgsmålet er så om en korrektion på over 10 pct. kun rammer guldet med 3 pct. Zerohedge har lagt en rigtig fin rapport fra Goldman Sachs ud, hvor de skriver, at sølvet sidste mandag for første gang siden 23. august lukkede under 55 DMA, hvilket ifølge GS kan betyde, at sølvet skal korrigere ned til 200-DMA, som ligger i 22.
Noget andet som taler for, at vi skal nedad, er, at sølvet er gået igennem sin trendlinje fra slutningen af august. Det gjorde den faktisk allerede i starten af januar, da sølvet lå i nærheden af 30. Yderligere er mange af de mindre indeks også gået igennem støttelinjer. Clive Maund tror på support i nærheden af 25 og at 28 blev brudt for at ryste træet. Yderligere skriver han, at COT-stats på guldet er meget bullish og at de fangede sølv-shorts vil lukke en del af dem så snart der kommer en opadgående reaktion. Dette kan skabe et kraftigt rebound, mener han.
Guldet brød ifølge Eric McCurdy fra Prometheus Market Insight også igennem supportlinjen fra slut oktober. Han taler bl.a. om Gold Currency Index (guldprisen ud fra ti forskellige valutaer), som har vist en fantastisk evne til at forudsige guldets fremtidige retning. Teknisk peger daglige og ugentlige indikatorer nedad, så han foreslår at man venter på en intermediate lavpunkt før man køber.
Freegold er en blogger som skriver side op og side ned om hvor skidt det står til i USA.
Turd fra TF Metals har lavet en ny video, hvor den onde heks forklarer om motiverne for at holde guldet i kort snor og hvorfor renterne holdes lave. Da USA ellers vil bukke under for den enorme gæld. Guld holdes i kort snor da det ellers vil signalere høj inflation, hvorefter debitorerne vil have højere rente.
Her er et interessant kort over intraday guldbevægelser. Her kan man bl.a. se at den laveste pris på dagen kommer når London fixer guldauktionen kl. ca. 16 dansk tid. Stigningerne er mest fremtrædende om natten når de har åbent i Østen.
Uranium Resouces er fortsat temmelig svag, og det ser ud til, at den følger guld- og sølvmineaktierne, frem for aktiemarkedet generelt.
Great Western er nu steget til 81 cent efter rare earth-selskabet har forhøjet aktieposten i Rareco, som ejer Steenkampskraal-minen i Sydafrika, til over 70 pct.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar