tirsdag den 4. januar 2011

The Evil Empire slår til igen

Turd Ferguson fra TF Metals Report vurderer, at dagens fald i PM skal tilskrives the Evil Empire (de store banker), som shorter PM-markederne. Om det hænger sådan sammen, skal jeg ikke lige kunne sige, men PM var særlig hårdt ramt og sølvminerne var ekstra hårdt ramt. Nederst i denne post rammer han meget godt stemningen, som var ved at blive for euforisk her i weekenden. Som han rigtig nok skriver, så faldt sølvet 4,3 dollar på en uge fra den 9. november, hvor der også blev hævet margin-krav (de store bankers værk?). Men der gik jo ikke lang tid før det var tilbage i 29 dollar igen. Og i dag har vi så lige besøgt toppen fra den 9. november igen. Det korte af det lange ifølge Turd er, at man skal købe dips i et bullmarked. Han mener 29,3-29,5 er et godt entry for sølvet.
Blandt guld juniorerne synes jeg at Olympus Pacific ser interessant ud. De har produktion i Sydøstasien, blandt andet i Vietnam, med en produktion i 2011 på 60k oz eller 85k oz. I 2014 har de et mål om at producere 300k oz guld. Det lyder som et højt mål, men hvis de kan klare den, og guld prisen ligger markant højere, så bør aktien ligeledes ligge meget højere. Pt. markedsværdi 170 mio. dollar.
Rare Earth-ekspert Jack Lifton bliver her interviewet om Molycorp, Avalon og Great Western. Han siger blandt andet, at Great Western sandsynligvis bliver det første selskab som producerer heavy rare earth uden for Kina, og at han ejer GWG-aktier, men ikke AVL eller MCP.
Moly-juniorerne er også begyndt at røre på sig, f.eks. er både Leeward Capital og Columbia Yukon steget i omegnen af 12 pct. i dag, så det er nok her man skal holde øje. Selv på en dag som denne, hvor Thompson Creek falder 3,1 pct., så stiger juniorerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar