onsdag den 19. januar 2011

Køb eller sælg sølv

Pt. handler sølvet i 29,4 efter kortvarigt at have været nede i 28,05 i mandags. Gary holder fortsat på, at vi skal ned og flere andre er også nervøse (Gary er ikke nervøse, han er 35 pct. lang). Gary tror, at aktiemarkederne vil falde når SPX rammer 1300. Atilla fra Xtrends er også negativ på aktiemarkedet, og han tror, at vi skal under 1000 inden 3. kvartal. Yderligere skriver han, at man skal sælge alt og købe dollar, hvilket er modsat af de fleste gold bugs. Med hensyn til guld og sølv, så begyndte Turd fra TF-Metals at købe sølv-calls i går, så han tror på opgang til PM-aktiverne. Yderligere tror Alf Fields også at guldet har bundet eller at der kun mangler en lille tur ned. Gary mener, at når aktiemarkederne begynder at falde, så vil de tage PM-aktiverne med sig.
Det der taler for opgang for sølvet er en fortsat meget stor efterspørgsel efter fysisk sølv.
Der er en del diskussion om paper sølv vs. fysisk sølv. Nogle nævner, at når sælgerne ikke kan levere fysisk sølv så vil traderne kaste paper-sølvet fra sig og prisen falde, mens premium vil stige for fysisk sølv. Ifølge denne artikel går der rygter om, at nogle man på Comex kan blive spist af med bestikkelse for ikke at få leveret sølvet. Her er en video om, hvorfor man skal købe guld og helst fysisk guld. Alt i alt vil det sige, at det fundamentale taler for videre opgang, spørgsmålet er bare hvor meget det bliver manipuleret. Silver Wheaton steg pænt i går, hvilket måske kan være en indikation på, at korrektionen er ved at være ovre. Så pt. hælder jeg nok mest til at sølvprisen ikke skal under 28 dollar pr. ounce. Men jeg forstår fint Garys vurdering af, at når aktiemarkedet falder så vil det rykke PM med sig ned. At USD-indekset er gået under 78,5 skulle være en del af Garys plan, men pt. ser dollaren bare ikke særlig stærk ud og spørgsmålet er så, om folk ikke hellere vil have aktiverne i sølv og guld.
Inden for uran-verdenen er Bannerman steget solidt, og i går var den over 90 cent i USA (den var i 55 cent i midten af december). URRE går noget mere sløvt og lukkede i går i 3,16 USD. Tischendorf solgte en af sine dårligere positioner og købte mere af den aktie med bedst udvikling, som var Denison. Det timede han så godt, at den steg over 6 pct. i går.
Tischendorf mener også at Cheniere Energy kan gå helt til 10 USD, den er nu i 7,29 (i midten af december var den i 5 USD). Nu vi er inde på gassen, så har Questerre været udsat for et hårdt salgspres og er nu faldet til 9 NOK efter have været over 12 NOK for ikke så længe siden. Det skulle vist være noget med miljøparitet i Quebec, som skaber problemer.
Inden for rare earth er Avalon faldet noget tilbage og den handler nu i 5,7 USD. Great Western, som er en af mine favoritter inden for sektoren, lukkede i går i 63 cent og den har kortvarigt været i 70 cent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar