tirsdag den 4. oktober 2011

Opdatering på sølvaktierne

Sølvmineaktierne fik tirsdag læsterlige tæv, i hvert fald midt på handelsdagen. De vandt dog noget tilbage i forbindelse med det voldsomme rally i den sidste time. Generelt er mange af dem brudt igennem deres støttepunkter og de kvitterede så med store tab.

Endeavour Silver
(EXK) faldt over 15 pct. på et tidspunkt, og jeg tror dette blandt andet hænger sammen med trendlinjebruddet og at 200 dages glidende gennemsnit blev brudt. Hvis man kigger på nedenstående graf kan man se, at den stoppede ved 2010 toppene lidt over 7,5 USD. Hvis man kigger på RSI'en kan man se, at den nu er på samme niveau som ved Lehmann Brothers kollaps. Sådan som jeg ser det, så er det nu vigtigt at holde 7,5 ellers er jeg bange for at det hedder 3,6-4,0 på et eller andet tidspunkt i fremtiden.
Silver Wheaton (SLW) fik også tæv. Efter den brød hovedlinjen omkring 30 samt bunden af den lange trendkanal, så har den fået endnu flere prygl. Første støtte er i 25, men hvis det går virkeligt skævt er 13, som tidligere nævnt target. 22 kan også fungere som støtte.
Silver Corp. (SVM) har holdt sig meget bedre end de andre sølvmineaktier, hvilket sandsynligvis skyldes at den allerede har fået tæv og er på niveau med august 2010, hvor prisen på sølv var under 20 dollar. Jeg har tegnet en ny stigende trendkanal op inden i den store faldende trendkanal. Jeg holder fortsat fat i, at et brud af den nedadgående trendkanal vil været det bedste scenarie, alternativet en test af 5,86.
Kort opdatering på de andre grafer. Både Minefinders og New Gold formåede at lukke over deres stigende trendlinjer efter at have været over 5 pct. under. Semafo faldt igennem trendkanalen med et brag og den lukkede i 8,7 pct. lavere i 7,96 efter at have været i 7,54 i løbet af dagen. First Majestic ser efter bruddet af trendlinjen omkring de 15 fortsat farlig ud, og et drop til 10 ser ikke ud til at være ude af billedet.

Hvad tror de kloge?
Gary vil gå 25 pct. lang, hvis SPX kan handle over 1125,12 i løbet af i morgen. Han vil så supplere 25 pct. hvis den også er over inden lukketid. Han tør ikke at røre ved ædelmetallerne eller minerne endnu. Trader Dan skriver, at det er vigtigt for hele ædelmetalsektoren, at gold bugs indekset (HUI) lukker ugen over 500 (her). Som man kan se på hans første graf, så er den ugentlige MACD i bearish mode, hvilket ifølge ham betyder, at alle rallies vil blive solgt ved mindre denne indikator vender opad. Han vil ånde lettet op hvis HUI kan lukke over 520, og han pointerer at HUI/GOLD ratioen er på det laveste niveau siden marts 2009, hvor guldet handlede i nærheden af 930-40 dollar. Turd er fortsat bange for, at sølvet kan falde ned til den lange trendkanal i 24 og at guldet også skal ned til sin lange trendkanal i ca. 1500 (her). For vi ikke skal havne dernede så mener Turd, at 28 skal holde i sølvet og 1585 i guldet.
Personligt er jeg også bange for, at vi skal ned. Hvilket jeg blandt andet bygger på den katastrofale udvikling i mineaktierne. Som man kan se af nedenstående graf, så har sølvet handlet i en vandret kanal mellem 29,7 og 31,3 i løbet af den seneste uge, men nu sølvet brudt ned igennem og det kan godt se ud til, at vi nu skal lavere igen.
Link

Lidt sjov og ballade
Det vælter rundt med teorier om at mæglerfirmaerne/CME/Comex/finanshusene/de rige etc. alle prøver at tage røven på middelklassen bl.a. ved at spænde ben på den ene eller anden måde. Det kan f.eks. være ved at få markedet til at bevæge sig højst irrationelt (sølvet taber over 30 pct. på tre dage, trods efterspørgslen på fysisk sølv er enorm. Et af eksemplerne er, at TD Ameritrade og ThinkorSwim begge gik ned i 90 min. under fredagens optionsudløb. Spørg lige om der var mange irriterede kunder som ikke kunne komme af med deres positioner til de bedste priser. Hot Options Babe er i hvert fald af den opfattelse at det ikke var tilfældigt. Læs her. Lidt mere i samme boldgade idet Turd postede denne artikel om manipulationen i sølvmarkedet. Det handler om hvordan det amerikanske børsmyndigheder SEC kiggede den anden vej i Madoff-sagen, selvom beviserne blev præsenteret for dem. JPMorgan skulle efter sigende også have haft en finger med i spillet i Madoff-sagen. Det er jo en gammelkendt teori at JPM har store shorts i sølvet, og den 12. september blev JPM anklaget for manipulation af sølvmarkedet. Få dage senere skvattede sammen og CFTC (råvarebørstilsynet) udskød deres møde for begrænsning for størrelsen af spekulative positioner til den 18. oktober fra den 4. oktober. Hvis de langt om længe tager sig sammen og får gjort noget ved manipulationen, så kan det være at 18. oktober kan blive skæringsdatoen, ikke at jeg tror på det sker, ved mindre de har vendt shorts til lange positioner. Dem med magt (penge) har de bedste forudsætninger for at beholde den (dem).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar