tirsdag den 25. oktober 2011

Ædelmetallerne on the run

Så tog fanden ved ædelmetallerne, hvor sølvet steg ca. 5 pct. i få eksplosive ryk og guldet steg knap 3 pct. Alle taler om at 33,5 skal ryddes for at give mere støtte til sølvet og guldet er allerede over den seneste top og over de psykologisk vigtige 1700. Dagen har budt på et væld af negative nyheder fra Europa, så de eneste forklaringer jeg har kunnet finde på stigningerne inden for ædelmetallerne er safe haven buying og så selvfølgelig short covering. Trader Dan lægger vægt på at bevægelsen også er understøttet af god volumen (her). Han lægger også vægt på, at mineaktierne, som set ved gold bugs-indekset (HUI), stiger over 2 pct. i et aktiemarked som falder 2 pct. Men han pointerer også at sølvet er stødt mod 50 pct. fibonaccien fra faldet i september, hvilket sikkert er årsagen til at mange mener at det niveau (ca. 33,5) skal brydes. Den seneste top ligger også i dette område. Gary er gået lang i sølvet via SLV og han har solgt sin dollar (UUP) position, da dollaren gik igennem den seneste bund omkring 76, hvilket i min optik må tyde på en ny omgang QE eller en anden måde at svække dollaren på, den ekstremt dårlige euro taget i mente.
Gary mener, at hele ædelmetalsektoren har lavet en 1-2-3 reversal, som er et brud af en trendlinje (med guld er den faldende), og så en midlertidig top og en bund som er lavere end den foregående og så et højere luk end den midlertidige top. Det skulle bekræfte trenden. Han mener vi er på 3. dagen i en ny cyklus, hvorfor han mener det smarteste er bare at købe og så bare sidde med positionen selv om den skulle gå imod en.
Zerohedge postede denne artikel (her) om hvordan man kan trade sølvet, men som som nogle i kommentarerne pointerer, så er et stop, når man handler ædelmetaller, den sikre vej til ruin. Der i, vil jeg give delvist ret, da man godt kan anvende et stop, hvis det er langt nok væk og hvis man bare har retningen rigtig. Jeg gik lang i sølvet i fredags i 30,5 og siden har vi ikke set det niveau, så det havde været en fin buy and hold. Jeg blev bange for et nyt smack down og solgte ud i 31,1, og nu er vi så 2 dollar højere, og man vil egentligt gerne have den position, man solgte tilbage og så kommer man til at gøre noget åndssvagt fordi man jager markedet. Jeg gik lang på James Turks anbefaling, se hans Free Gold Money Report (her).
Hvis man tager et grundigt kig på nedenstående sølv-graf, så kan man se at sølvet flere gang har bouncet i både den ene og den anden retning på niveauet ca. 31,33, som er indikeret ved den kraftige sorte streg. Den har været kendt længe, da det er toppen fra 3. januar 2011, som er toppen før vi faldt til 26,3 i slutningen af januar, hvor vi i slutningen af september også stoppede ved det niveau. Hvis man lægger mærke til dagens bevægelse, så er den lige nede og røre og så springer den ellers derfra. Hvis man tæller siden crashet i slutningen af september, så kan jeg tælle fire rene hits af linjen som alle giver 1,5+ dollar bevægelser. At vi så har været igennem 10 gange i mellemtiden er en anden sag, men det er mere for at pointere, at man kan bruge niveauerne til noget.
Endnu et eksempel på et niveau som yder støtte er i kobberet, som også har vist imponerende styrke. Som man kan se på grafen så er niveau lige omkring 3,03 virkeligt stærkt og det havde før i torsdags allerede holdt tre gange. Yderligere er der også værd at bemærke, at den er trådt ud af den nedadgående kanal.
Danske aktier - en kort gennemgang
Vestas er nok de seneste to dages succeshistorie, eller det vil sige den har klaret sig temmelig godt, uden man egentlig kan finde en grund. Det er ganske sandsynligt, at det er short covering som har afstedkommet noget af stigningen. Problemet ved short covering, er at man risikerer at der kommer nye shortere til på højere niveauer og at nogle spekulanter som købte omkring 80-90 begynder at sælge. FLSmidth løb ind i den nedadgående trendkanal og faldt lidt, mens D/S Norden lukkede over den nedadgående trendkanal, hvilket tyder positivt. Der er også positive udfald til DSV, som også er brudt fri af 50 dages MA og af en lidt svag trendlinje. Mærsk er også sluppet igennem modstand omkring 36.700, hvorfor den er blevet endnu mere positiv. Novo Nordisk blev holdt tilbage af 50 dages MA, og aktien ligner i TA-perspektiv snart en af de dårligere i C20. Danske Bank er måske på vej ud af kanalen, men et luk over 80-81 er et must for at få bare et gran optimisme.

Minerne
Silver Wheaton lukkede mandag over trendlinjen og halslinjen i head & shoulders scenariet. Det tyder godt, hvilket man også så i dag med videre opgang. Den højere bund sat i torsdags må også være en rigtig positiv indikator.
Endeavour Silver bliver ved med at være en fantastisk performer, og mandag testede den 200 dages MA og bouncede og i dag har den så lige været oppe og lugte ved 50 dages MA i 10,77. Hvis man får mulighed for at købe Endeavour vil et køb i nærheden af trendlinjen (ca. 9,5) med et stop under være et godt set up. First Majestic klarer sig også rigtig pænt, men mangler lidt af de gode takter fra Endeavour. Silver Corp blev renset for bedrageribeskyldningerne, idet KPMG har været deres regnskaber igennem, hvilket boostede aktien 18 pct. i går. Hecla Mining bliver ved med at støde mod trendlinjerne, og skal over 5,9 for at se interessant ud.
Inden for guldet var har New Gold også performet rigtig flot. Den bouncede på 200 dages MA og lukkede i dag lige på 50 dages MA. Yderligere er aktien understøttet af at være over en lang trendlinje. Minefinders ligner lidt New Gold, men er ikke helt så perfekt. Semafo startede handel i Stockholm i torsdags, og frem til torsdag var aktien handlet hårdt ned til 7 CAD, men efterfølgende er den steget til 7,73. Jeg ved ikke om noget af turen ned til 7 skyldtes salg af aktier i Toronto for at købe i Stockholm, men faktum er at man kan købe den i Sverige nu, om end den gerne skal over 8 CAD for at se interessant ud.

Hvad sker der nu
Personligt tror jeg, at vi får videre opgang i både aktier og metaller. Eller det vil sige, at jeg tror vi kan falde lidt i morgen og måske torsdag, men jeg vil gå ud fra at 1220-30-regionen i SPX vil give støttet grundet de tidligere toppe, ligesom vi også stoppede ved juni bunden for SPX (1257), samt den seneste top i NDX (Nasdaq 100). Måske var i dag det fald vi får, hvis den blå trendlinje kommer til at holde.
Stigningen i metallerne tror jeg indikerer en eller anden form for QE, hvornår den bliver indikeret eller offentliggjort er så lige spørgsmålet. Det kan blive til næste FOMC-møde den 1. og 2. november. Spørgsmålet er så om det bliver solgt eller om købt. Ud fra historien tænker jeg at vi stiger frem til det tidspunkt, hvor vi så efterfølgende får en korrektion. Faktisk stoppede vi i dag lige på den top fra november sidste år, hvor QE2 blev offentliggjort. Sidste år gik der tre dage fra annonceringen 3. november til SPX faldt. Fra den 9. november faldt SPX fra 1227 til 1172 den 30. november, hvor raketten blev antændt igen. Sidste år steg sølvet godt 27 pct. fra 23 dollar den 21. oktober til 29,3 dollar den 9. november. Så det kan vi går en ind i en periode ligesom den. Hvis ikke niveauet omkring 1220-30 holder, så vil jeg i første omgang tro at 1180-1190 holder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar