torsdag den 6. oktober 2011

Tilbage i trendkanalen

Gary har skiftet halvdelen af sine Q'er ud med SLV, og han venter et opadgående move i sølvet. Sølvmineaktierne er igen i kridthuset hos investorerne og både Silver Wheaton og Endeavour er tilbage over deres lange stigende trendlinjer. Silver Corp. er over sin faldende trendkanal, hvilket også må tolkes som rigtig bullish. Et køb på nuværende tidspunkt 8,4 med stop under 8 virker fornuftigt.
Gary skriver i sin aftenrapport, at han er 99 pct. sikker på at aktiemarkedet har bundet og at vi får et bear market rally som oftest giver 14-15 pct. Dvs. ca. 1235 i SPX. Han skriver også, at fredagens arbejdsmarkedsrapport er ligegyldig. Da alt vil blive tolket positivt, markedet har bestemt retningen. Med hensyn til sølvet tror Gary at vi kan komme tilbage til 40 dollar, måske 45 dollar i løbet af temmelig kort tid.

Som man kan se på nedenstående graf er sølvet både over den faldende trendkanal og de tidligere toppe i 31,3.
Kobberet arter sig også pænt og er gået over 3,2 dollar.
Det ser igen temmelig positivt ud og SLW lukkede over 30,4, EXK over 9 og SVM over 8, hvilket er rigtig gode tegn.

Hecla Mining er ud fra et teknisk analyse-perspektiv lidt svær lige nu, idet er der ligger to trendlinjer under 6 og da aktien også vil støde mod to nye under 8. Yderligere venter 5o og 200 dages MA også. Dermed ikke sagt, at det ikke kan være et godt køb på nuværende niveau. Det er bare lidt svært at få det bekræftet i grafen.
GDX er kommet hurtigt tilbage over en trendkanal. Den er ikke overdrevet pæn, men den har da kontakt tre steder. Så fra denne vinkel ser det godt ud for guldmineaktierne.
Da GDX-grafen ikke virker så pæn, så prøver jeg lige med en af de store i branchen, Newmont Mining. Den ser rigtig god ud fra alle sider og kanter. Over begge glidende gennemsnit og over en lang, men ikke perfekt trendlinje. Modstand ser ud til at komme allerede i 65,6. Tidligere direktør for Newmont, Pierre Lassonde, tror på at aktien skal være 85 dollar aktie inden længe og han lægger vægt på aktiens vigtighed da den udgør over 10 pct. af gold bugs indekset (HUI). Ifølge John Hathaway i et interview på King World News den 1. oktober har direktøren for Newmont sagt at selskabet sigter efter et udbetale 7 dollar i udbytte ved en guldpris på over 2000 dollar (hør her). Dvs. udbytte ved dagens kurs på over 10 pct. At det så sandsynligvis er et år eller to ude i fremtiden er så lige en anden sag.
ETF'en over juniorguldminer, GDXJ, er også faldet ud af sin faldende trendkanal, men er allerede 15 pct. over tirsdagens lavpunkt. Den ser ikke perfekt ud, men der er rigtig pæn fart på, og det er altid fint med den spredning man kan få gennem EFT'en.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar