torsdag den 6. oktober 2011

Måske er bunden nået - håber ikke jeg jinx'er

Måske er vi ved at nå til vejs ende i denne tur ned. Det er måske nok bygget mere på håb end på egentlig chart-reading, men jeg tror måske snart de fleste spekulanter, som ikke er sindssygt gode til at vende positioner eller bare sidder cold turkey med deres positioner, allerede har smidt dem. Som Gary siger, så har markedet været ultra svært at trade de seneste par måneder og det faktum at SPX brød igennem den tidligere bund i 1100 har sikkert skabt volumen nok til at dem med magt kunne komme ud af deres shorts og ind i nye lange positioner. Selvom der ikke umiddelbart er en ny omgang QE på vej, så kunne tirsdagens voldsomme stigning måske godt tyde på at der regnes med det. Bankerne i hele vesten har det ad helvede til og mange regner med (aktiekursen afslører også en hel del (faldet fra ca. 15 til 5,6 på seks måneder)) at USA's største detailbank, Bank of America, vil gå neden om og hjem hvis de ikke bliver reddet af staten. Dette kan ikke gøres uden en ny omgang QE, hvilket vil være positivt for ædelmetallerne. Se denne video med BrotherF for mere info (han er ultrabullish på sølvet - tror på 100 dollar plus før årsskiftet). Bare se på prisen på sølv fra Ben Bernankes Jackson Hole-tale, hvor han indikerede QE2, den 27. august 2010. Her lå sølvprisen under 19 og den 7. december brød prisen 30 og sidste dag i april var vi tæt på 50. Det samme sker nok ikke, men at der er efterspørgsel efter fysisk sølv er til at få øje på, hvis man søger det. På Den Blå Avis er der ikke nogen ordentlige priser på sølvet, på QXL koster 1 oz danske jubilæumsmønter 240+ og hos Silber-depot.de har de udsolgt af Wiener Philharmonikerne og billigste sølvmønt er Silver Eaglen til 32,25 euro. Jeg har også hørt, at i 2008 da sølvprisen (comex-futuren) var nede under 9 dollar da kostede fysisk fortsat 20 dollar. Alt i alt var det billigere at købe fysisk sølv da futureprisen var omkring 40 dollar.
Jeg tror måske vi er på vej ind i en periode som kommer til at ligne den efter marts 2009 eller efter sidste års Jackson Hole, hvor SPX lå i 1064. Dvs. solidt momentum opad, hvor folk shorter og de så bliver presset ud hvilket afstedkommer nye stigninger. Det at vi steg så hurtigt væk fra 1074, som var tirsdagens laveste kurs i SPX tror jeg også er med til at vise, at denne gang er det for real. Da mange stadig vil slikke sårene efter de mange ture op og ned, så vil den almindelige investor eller pensionsopsparer sætte sine penge i US-statsobligationer mens dem med magt kører aktiemarkedet op til 1250+, hvor den almindelige investor vil komme tilbage hvorpå vi så kører i hullet igen. Godnat og sov godt...
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal tolke alle disse trendbrud som jeg skrev om i går. Enten er vi på vej lige i hullet i et scenarie hvor dollaren styrkes voldsomt eller også var disse trendbrud spillopper som blev spillet for at få udløst en masse stop loss, hvorpå hedgdefonde og lignende kunne komme af med shorts og måske ligefrem vende positioner. Sølv og guld faldet ikke voldsomt meget i går, men ikke desto mindre faldt mineaktierne jo katastrofalt meget, hvilket syntes underligt den i forvejen lave kurs taget in mente.

Gary 75 pct. inde
Gary er nu 50 pct. lang i Nasdaq-indekst via QQQ og 25 pct. lang i GDX (ETF med store guldmineselskaber). Den voldsomme stigning tirsdag aften i USA var et give away og der var selvfølgelig et follow through, det bør man lige skrive sig bag øret. Men når candle sticken laver sådan en hammer på en dags-graf, så kommer der temmelig sikkert højere priser dagen efter. Som man kan se hos American Bulls så har både SPY (S&P 500) og QQQ (Nasdaq) fået købssignaler. GDX har et wait-signal og GDXJ (junior-guldminer) har et buy-if signal.
Hos GotGoldReport, som er en rigtig informativ TA-blog, peger de på at Gold Bugs-indekset (HUI) først lukkede over de tidligere toppe i 610, hvilket blev tolket som et break out, hvorpå folk gik lang i guldmineselskaberne. Dernæst crashede det hele og tirsdag var vi under det seneste års laveste bunde, hvilket sikkert også har fået nogle til at lukke deres lange positioner. Læs her. Så man har nu fået renset både lange og korte positioner ud.

Dr. Copper - tager temperaturen på økonomien
I min optik bliver kobberet nødt til at følge med op før vi får en bæredygtig udvikling på aktiemarkederne. På nedenstående graf kan man se, at kobberet har været under 3 dollar i mandags, men har siden holdt sig over 3,02 dollar. Som man også kan se, er vi nu over den faldende trendkanal og jeg finder det vigtigt at komme over 3,2 dollar. Kina har golden week (næsten hele Kina er lukket i en uge) i denne uge, så det bliver lidt spændende at se om de kan påvirke prisen når de kommer tilbage.
Ædelmetalaktierne
Silver Wheaton steg massivt i dag (onsdag) og er nu over mandagens lukkekurs. For mig at se, er det vigtigt at Silver Wheaton kommer tilbage over 30,4 (i USA). Så vil den igen være over den lange trendkanal og man kan igen tror på at den vil være i kridthuset hos investorerne. Den lukkede i 29,8 så der er ikke så langt. First Majestic er kommet lige til 38 pct. fibonaccien fra 2008 bunden efter en stigning i dag på godt 8 pct. Et brud heraf giver håb, men rigtigt godt ser det først ud når vi kommer over 200 dages MA i 18 og trendlinjen i 21.

Danske aktier

Mærsk har indtil videre vist sig at være et godt køb, hvis man havde købt i nærheden af 32.000 og FLSmidth viste sig også at være et ok køb i omegnen af 260. FLSmidth var tirsdag i 261 og lukkede onsdag i 274, så tendlinjerne blev holdt. Mærsks vandrette trendlinje blev også holdt og aktien lukkede over den faldende trendlinje og 50 dages glidende gennemsnit ligger i 34.500, så der kan være mere momentum her. Danske Bank er fortsat under trendlinjen, og hvis man venter på et køb, så ville jeg vente på et brud af 80.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar