onsdag den 15. december 2010

Vestas er steget og US-indeks i nye rekorder

Det er gået lidt op og ned her på det seneste. Pt. er det udsigten til en sænket kreditanbefaling på Spanien, som presser markederne. Råvareaktierne er også presset en smule. Gary tror fortsat på en korrektion på aktiemarkederne og på PM-markederne. Det ser nu også ud til, at vi kører på dampene, men da volumen ikke er voldsom høj, så kan det gå hvilken som helst vej de stærkeste helst vil have det.
Vestas er steget kraftigt og er nu over finanskrise lavpunktet i 180, den lukkede over i går (14/12). Så hvis den kan holde sig herover, synes jeg det er positivt ud. Man kan købe Vestas her, med et stop under 179. Alternativt med stop ved lukkekurs under 180. Det har været de rigtige finanshuse som har købt aktien herop, så pt. ser det ok ud for den fremtidige færd.
Uranium Resources (URRE) har korrigeret temmelig kraftigt og lukkede mandag i 2,84 efter at have været tæt på de 4 USD for én og to uger siden. Hvis man kigger på grafen, så vil jeg mene, at her i 2,80'erne er et ok sted at gå ind, om end 2,6 virker som et bedre entry. Det er klart, at det er shorterne som har overtaget pt. Så aktien får nok først rigtig medvind, efter en kraftig tur op. Uranspotprisen er steget 1,75 dollar til 61,75 dollar.
Questerre i norge er faldet længere tilbage, men har i dag formået at kravle lidt op fra et lavpunkt 7,87, som ikke er så langt fra bunden for et par uger siden i 7,7. Her kan man jo forsøge en lang med stop under de 7,7. Man bør være over den, da den ikke er så stærk.
Cheniere Energy fik også lidt medvind i går (luk i 5,45), og man burde have snppet nogle i mandags til under 5 dollar. Tichendorf mener fortsat at et luk over 5,7 vil være rigtig positivt.
Sølv har også korrigeret en smule. Det kunne godt se ud til, at der er støtte her omkring 29 dollar, hvis man trækker en linje op gennem de seneste to måneders bunde.
Her er en god artikel om hvordan kineserne køber guldfutures og shorter dollaren, og at det jo nok vil få det hele til at ramle når de vil have deres guld leveret.
Her er et godt interview med Rick Rule, som forklarer om stigende efterspørgsel på olie (BRIK) og at eksporten af olie vil falde i mange af de lande, hvor det er staten som styrer produktionen. Det ser derfor lyst ud for olien. Lundin-selskabet Blackpearl Resources har vist god fremgang her de seneste par måneder sammen med olieprisen.
Rick Rule mener også at man skal kigge på geotermiske selskaber. Det kan f.eks. være Magma Energy eller US Geothermal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar