mandag den 20. december 2010

Questerre on the run og tæv til Vestas

Questerre har fået lidt ekstra fart, idet selskabet i fredags meddelte, at det vil tilbagekøbe 11,7 mio. aktier i løbet af det næste år. Yderligere har det sydafrikanske enerigselskab Sasol købt 50 pct. af Talismans Farrel Creek shale gasprojekt for 1,1 mia. CAD, dette projekt er på 51.635 acre og har 9,6 tcf gas i ressourcer. Questerre har 336.000 acre og 18 tcf gas i sit Utica shale-projekt i Quebec. Prisen er såledels 0,23 USD pr. mcf, hvor prisen for Questerre nu er 0,06 USD pr. mcf. Finanshuset Pareto Sec. har et kursmål på 30 NOK og First Sec. har et kursmål på 28 NOK. Questerre er steget til 9,4 her før US-åbning. I slutauktionen i fredags i Canada faldt aktien også unde høj volumen, ligesom Denison Mines og Silver Wheaton også gjorde det. Der var udløb af optioner og futures, så det kan måske have noget med det at gøre. Men umiddelbart tolker jeg det som værende bullish for disse papirer.
Vestas har fået nogle tæv i dag. Finanshuset ING tror ikke Vestas når op på de proklamerede 8-9000 MW i ordre i år, og derfor har de en salgs-anbefaling på aktien og et kursmål på 130 kr. Jeg ved ikke lige, om det er det, som presser aktien eller om der er noget andet. Men presset bliver den. For at beholde den, ville jeg helst se den lukke over 180, men der er pt. 5 kr. op.
Guld og sølv er fortsat lidt presset, men ikke desto mindre ser de ud til at holde prisen pænt. Gary har lagt en free weekendrapport op på premiumsiden. Han mener fortsat, at vi kommer til at se en korrektion i både aktier og precious metals (PM). Der skulle eftersigende være en POMO-auktion (opkøb af statsobligationer) i dag (måske også i morgen) for 25 mia. USD, hvilket kan understøtte markedet. Yderligere er volumen lav og aktiemarkederne plejer at stige op til jul/nytår, så det skulle være underligt, hvis det faldt fra hinanden lige her. Så det mest plausible i min optik er at vi først ser fald i det nye år, men det er rent gætteri.
Cheniere Energy er ved at være nede omkring støtteområdet, så et køb her i nærheden af 5 USD kunne være et ok spekulativt play. Men den er temmelig volatil, så man skal ikke tage en for stor en position, hvis man er den nervøse type. Omkring 4,7 USD vil fortsat være mit SL.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar