fredag den 10. december 2010

Råvarer presset og indeks stiger

Både de amerikanske og de europæiske aktieindeks er nået til det højeste niveau siden finanskrisen. Mange folk undrer sig over, hvordan det kan ske med stigende renter, senest set ved en stærkt stigende rente på T-bonden. Så mange maner til forsigtighed.
Gary er af den overbevisning, at guld og sølv stadig står foran en korrektion og at bunden ikke er nået endnu. Hans planer er ikke købe, selv om der skulle være noget gevinst, fordi han mener de skal falde lidt mere. Hvis det skal ligne de andre, skal guld nok falde i nærheden af 10 pct. fra toppen dvs. omkring 1300, hvis det går mere vildt for sig hedder den nok 1260.
Vestas stiger i dag og har været over kurs 170, efter senatet vist nok har vedtaget at forlænge tilskudsordningen for bæredygtig energi. Det er primært større udenlandske finanshuse som køber og Nordnet og andre private som sælger. Første modstand vil være i nærheden af 180, hvis aktien først kan komme derover, så ser det noget bedre ud.
Questerre og resten naturgassektoren er svag og viser ikke den styrke jeg håbede på. Det er værd at lægge mærke til, at QEC ikke handler helt synkront med naturgas-futuren.
URRE-aktien var onsdag lige nede ved fredagsbunden i 3,26 og er nu 3,5. Det havde været en ok entry, hvis man lige havde været mere vågen. Spørgsmålet er bare om den ikke er played af masserne, volumen er i hvert fald faldende. Det ser ud til, at en eller to dage efter volumen topper (senest i nærheden af 15 mio. om dagen), så topper aktiekursen også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar