mandag den 27. december 2010

DNO stiger under høj volumen

Den første dag efter jul er præget af en meget tynd aktivitet, men DNO stiger 6 pct. på en volumen kun overgået af Statoil på Oslo SE. Det norske olieselskab, med tilgange i den kurdiske del af Irak, stiger efter den irakiske olieminister fortæller at den irakiske regering skal mødes med lokale kuridske ministre for at drøfte detaljerne for olieeksporten. Nogle mener, at DNO har oil in place på op til 8 mia. tønder, og at de måske kan løfte produktionen til 300.000 tønder om dagen, men det må være en wild guess.
Her er et meget positivt case fra Hegnar-debatforummet, der mener, at en kurs på 73,7 NOK pr. aktie er sandsynlig om et år.
Questerre falder lidt tilbage, men prisen på naturgas er også faldet en smule, og man kan måske bruge denne gevinsthjemtagningskorrektion som en købsmulighed.
Vestas er i dag heller ikke så hårdt ramt som resten af markedet, som presses af de kinesiske renteforhøjelser. Det er de rigtige banker som køber, dvs. Carnegie, Credit Suisse etc., mens Saxo og Nordnet sælger. Volumen er dog lav så man skal nok ikka lægge for meget i det.
Uranaktierne er fortsat temmlig volatile og URRE sluttede sidste uge i 3,31 USD, mens Denison faldt lidt tilbage til 3,22 USD.
Gary tror fortsat på en tur ned, og han er ekstremt bearish mht. aktierne i 2011. Se her.
En mand jeg fulgte i 2006-7 var Art Bechstein (det var hans profilnavn). Han havde god timing, og solgte blandt andet Forsys på toppen. Jeg tror måske jeg har fundet ham igen på Stockhouse, her er hans portefølje og hans profil. Han er blandt andet varm fortale for Excelsior Mining som skulle have 4,6 mia. pund kobber i jorden og en mcap på 21 mio. CAD. Han har også for nylig købt Alexis Minerals, som i følge Art skulle være flere gange mere værd bare på infrastrukturen. De har også planer om at producere 100k ounce guld i 2011 eller 2012. Deres produktionsomkostninger er bare temmelig høje, men hvis guldprisen stiger endnu mere, så vil den største stigning komme i sådanne aktier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar