mandag den 28. februar 2011

Sølvmineaktierne følger med op

De 35 dollar kom ikke lige dagen efter sidste indlæg, jeg fik dog ret i, at det blev en volatil dag, med en bevægelse på over en dollar. Vi kom op i 34,3 og derefter dykkede den ned til 32,4. Så handlede sølvet groft set fladt frem til torsdag, hvor bunden gik ud efter Comex lukkede. Her dykkede sølvet fra 33,2 til 31,7 på under to timer. I dagene frem til mandag den 21. feb. og i dagene efter blev hvert et fald mødt af hidsige købere, så hvis man ville købe billigt skulle man være hurtigere end sin egen skygge for at komme ind. Hvis man nølede så var det for sent. Torsdag kunne jeg se, at noget var anderledes. Her udeblev elastikken og fald gik langsomt op for derefter at falde langsomt og så droppe. Det kan være, at man kan bruge den viden til noget.
Pt. er vi i 33,8 og sølvminerne er begyndt at følge med. SLW er i all time high, mens Gold Bugs Indexet (.hui) stadig har 6 pct. op til toppen fra starten af januar. Guldet er så også kun i 1411, og det har dermed stadig ikke brudt januartoppen.
En del af junior/explorerne havde en rigtig god dag i dag. Great Panther steg massivt og nu steget over 100 pct. siden bunden i slutningen af januar. De stiler vist efter en produktion på 3,8 mio. pund sølv i 2012. Som man kan se på goldminerpulse.com så betaler man over 10 dollar per pund i jorden, hvilket jeg synes er temmelig meget for en ressource på 27 mio. pund og lødighed på 87,5 g/ton. Det kan dog være de har nogle spænende boreprogrammer, som understøtter prisen. Aktien blev også hjulpet af Amex-noteringen den 7. februar.
Scott fra Hardrigthedge.com har lavet et fint indlæg om hvorfor man skal købe sølv-juniorminer. Hans mål er at få over 1.000 pct. på sine investeringer. Hvis sølvet skal i 400 så skal det jo nok lykkes ham. Han skriver også, at Revett Minerals (TSX:RVM og OTC:RVMID) også pønser på en Amex-notering, hvilket sikkert også vil understøtte kursen. Ifølge goldminerpulse, så er prisen per pund sølv i jorden her kun 0,23 dollar, med en total ressource på 319 mio. pund og en lødighed på 53 g/ton. Så det synes som en rigtig fornuftig forretning, hvis sølvprisen stiger videre. Et problem, som jeg ser det, er at de har hedget 25 pct. af deres projekterede 2011-produktion af sølv til 19 dollar. Det kan jo gå ud over deres indtjening, men de tjener forhåbentlig spotpris på de resterende 75 pct. De har et mål om at producere 1,3 mio. pund sølv i 2011 og 11 mio. pund kobber. Alt sammen til den herlige værdi af 144 mio. dollar (ca. 1/3 af Great Panther). Ligesom Scott er jeg også af den mening, at sølv i jorden er næsten lige så godt som sølv i hånden og måske bedre end papir (future eller andre derivater) i hånden. Her går jeg ud fra, at store og mindre økonomiske ressourcer bør se den største fremgang, når prisen stiger videre. Jeg købte bl.a. sølv-exploreren Tinka Resources efter SilverGoldSilver anbefalede den for et par uger siden. Den steg også godt 11 pct. i dag, og jeg kan se, at en del andre sølv-explorere er fulgt med.
Og hvor står vi så nu? Turd mener, at vi er godt på vej til 35, og sådan som det så ud i dag, så kan jeg godt se hvor han får den ide fra. Dollaren er igennem bunden fra begyndelsen af februar, og det bør ifølge Gary understøtte PM og vist også aktierne, men mest råvarer og PM.
Trader Dan har lavet et indlæg, hvor han forklarer hvorfor minerne klarer sig dårligere end metallet. Det skulle være fordi hedgefonde shorter minerne og gå lang metallet, hvilket de har kunnet tjene mange penge på siden 2006. Han mener, at minerne igen vil outperforme guldet, men at man først vil kunne se udviklingen i .hui/guld (se hans graf).
Her er et indlæg, hvor en eller anden person har lavet fraktalanalyse på sølvet og har fundet frem til en pris på 52-56 dollar i maj/juni i år.
Great Western Minerals var nede og teste 70 cent, hvilket var det perfekte sted at købe, text book støtteniveau i den tidligere top. Det lignede rigtig meget Avalons tur til 5 dollar. Problemet var lidt, at jeg allerede lå temmelig tungt i den, og at jeg havde været for utålmodig og købt i 93 cent, i stedet for at vente på det "rigtige" støtteniveau. Nu har jeg flere gange set det samme scenarie, så næste gang det dukker op, så er det med at være vågen. Der er ikke fordi aktien er stukket af. Pt. handler den i 88 cent, op godt 11 pct. i dag.
Tamerlane er også begyndt at røre rigtig meget på sig. Den handler nu i 42 cent. Loparn tror på over 1 CAD før ultimo Q2 2011.
Cheniere Energy, som har aktiviteter inden for flydende naturgas (LNG), er steget markant (ca. 100 pct. siden Tischendorf anbefalede den) og har fulgt samme mønster som GWG og Avalon, dvs. ned til forrige top og op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar