søndag den 13. februar 2011

Måske får vi endnu en købsmulighed

Gary solgte sine nogle af sine positioner i torsdags, så han nu er nede på 30 pct. Han mente, at det så forkert ud, og han ville hellere tage profit (lidt over 10 pct. på AGQ'en) end at lade profitten forsvinde. Hans scenarie hedder nu enten et selloff ned til 50 pct. fib i 1293 eller i hvert fald lige lidt lavere end bunden fra et par uger siden i 1307, så de store kan komme ind uden at flyttet markedet, idet de udløser stop loss-ordrer. Sjovt nok manede Turd også allerede onsdag før lukketid til forsigtighed, idet han syntes at det lignede den 3. januar, hvor PM toppede sidst. Han var/er bange for et angreb fra The Evil Empire (JPM og HSBC) og fra Blythe Masters (cool navn red.), som angiveligt skulle have stået bag udtænkningen af CDS'erne (Credit Default Swaps), og JPMorgans brug af dem før 2007. I efteråret 2007 gik hun vist ud af CDS'erne og ind i råvarer, og siden har hun stået for JPM's råvare-division. Se mere i Max Keisers interview af forfatteren bag bogen om Blythe Masters.
Hvis vi får en tur ned i næste uge, så kan det være, at bunden kommer den 23. eller 24. februar eller måske et par dage før, idet der vist nok er optionsudløb på sølv og guld dér. Her er en ok oversigt, og her er en over futures. Udløb på GLD-optioner og sikkert også SLV-optioner sker som sædvanlig den tredje fredag i hver måned, dvs. den 18. februar. Her er option pain, hvor man kan se til hvilken kurs der gøres mest skade.
Gary har sit seneste indlæg på graits-bloggen skrevet, at han tror sølvet skal i 43-50 dollar, blandt andet ud fra konsolideringsfasen, som varede i 30 måneder frem til sommeren 2010, hvorfra sølvprisen nu er steget 46 pct.
James Turk har skrevet et indlæg om guld/sølv ratioen, som han mener på sigt skal ned i de 17, der var rationen i mange hundrede år indtil ankomsten af fiat-valutaerne i 1971 (ikke guld-understøttede møntenheder). På kort sigt ser han med baggrund backwardation i sølvmarkedet en mulighed for at den skal ned i de lave 30'ere, måske endnu lavere på kortere tid. Pt. er vi på 45,3, hvilket danner støttetpunktet for sølvprisen helt tilbage fra 1998, hvor den faldt fra midt 70'erne grundet Buffets opkøb af 130 mio. oz sølv til lavest i 41,3. Hvis støttet niveauet falder, tror han således på videre fremgang til sølvet.
Hvis man gerne vil finde det billigste tidspunkt på dagen til sine køb af PM, så kan man benytte sig af dette kort, som jeg har postet tidligere. Når man har London fix-tiderne med i sin overvejelse, så skal man også lige gøre sig klar over, at Comex åbner kl. 8.20 EST (14.20 CET) for guld og 8.25 EST for sølv. De lukker så 1.30 EST og 1.25 EST for sølv. Især åbning kan give et lille spike, for det meste opad, som det kan ses af grafen.
I Turds indlæg om mineaktier faldt jeg over nogle meget informative regneark. Dette regneark viser bl.a. præmien for SLW i forhold til SLV, hvor det fremgår, at den 10. december var præmien på 37,6 pct. og den var så faldet til 11,5 pct. den 25. januar. Ergo ser det ud til, at det kan bruges som et timingværktøj. Her er et over SLW med produktionsfremskrivning, sølvpris og p/e-ratio. Far out scenariet hedder 267 dollar for SLW i 2013, ved en sølvpris på 100 dollar, en p/e på 35 og en produktion på 39,55 mio. oz. Dette regneark minder om goldminerpulse, idet det også værdisætter guld- og sølvmineselskaber efter deres resourcer i jorden. Deres sølv top pick er Revett Minerals.
Dette bringer mig omkring mit sidste punkt, som bliver hvad der findes af købsmuligheder inden for mineaktierne. Jim Sinclair som skriver her, er også direktør for Tanzanian Royalty Exploration (TRE), som er en guldjunior i Tanzania. En bruger på Turds board skriver, at de bør have omkring 7 mio. oz guld i resource, og at 1 mio. oz plejer at give 1 mia. dollar i markedsværdi. Han mener, at aktien bør være en 100+ dollar aktien inden for 1-2 år. Jordenfonden holder på Semafo og Gold One, more to come.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar