mandag den 21. februar 2011

Sindssyge dage i sølvmarkederen

Torsdag i sidste uge brød vi op igennem den tidligere top, og det har siden udløst et short squeeze af en anden verden. Siden torsdag er sølvet steget over 11 pct. og spotten har været over 34 dollar, og martskontrakten stoppede lige før i 33,995. Spørgsmålet er nu hvor lang tid det her short squeeze bliver ved. Olien er også steget ca. 5 USD, idet investorerne bekymrer sig over urolighederne i Libyen og i hele Mellemøsten. Så noget af fremgangen til PM skal også ses, som en flugt til sikker havn.
Trader Dan har skrevet et blogindlæg om Commercial Failure Signal, hvor han forklarer om tidligere gange hvor producenter af en råvare, som har shortet råvaren for at hedge sin produktion er blevet presset til at lukke short positionerne. Der er blandt andet hveden, som i 2008 steg fra ca. 10 USD op til knap 24,5 USD på lidt over en måned, hvor den åbner med limit up, hver dag (der er ikke limit på hvor meget guld og sølv kan bevæge sig). Hvis det gentages her, så havner vi i 70 USD per oz sølv. Som han skriver, så falder de ofte helt sammen når short squeezen har kørt sit løb, se hvedegrafen her. Hvis det virkelig er rigtigt, at der er så 7 mia. oz sølv short, så kan shorterne bliver ultra presset.
Som Trade Dan skriver, så er guldet nu over alle glidende gennemsnit, hvilket betyder at momentum køberne er at finde i guldet igen. Turd mener, at hvis vi åbner over 1400-05 i morgen, så vil algoritme momentumjagende computere købe guldet op til 1420-30 temmelig hurtigt.
Hvad gør man så nu? Jeg har på fornemmelsen, at vi nok komme til at se 35, og det bliver måske allerede i morgen. Så hvis man er lidt hurtigt ude og kan nå at få fat i nogle X4 BULL SILVER til en fornuftig pris, så tror jeg ikke det er helt åndssvagt, da der givetvis er en del shorts som skal lukkes når Comex og aktiemarkederne åbner i USA. Hvis man tror på the Evil Empire, som Turd jo nu tror har tabt en del af sine kræfter, så plejer de vist heller ikke at angribe så meget om tirsdagen grundet COT-rapporten. Så det kan måske være et ok safe bet. Algocomputerne er også med til at støtte videre fremgang, så der skal virkelig angribes/sælges ud for at presse prisen sådan som jeg ser det. Hvis sølvet falder så har jeg svært ved at forestille mig, at det kommer under 31, men man skal lige være parat på ethvert scenarie, så det er om at have sat sit Stop Loss.
X4 sølvet besidder meget power, hvilket kan ses i, at den var i 201 den 28. januar og i dag har den været 500. I den periode er sølvet så også steget fra 26,7 til ca. 34, hvilket er ca. 27 pct mod ca. 150 pct. for X4. En del taler om, at minerne nok vil opleve mere købspres, da de ikke er fulgt ordentligt med op, mens andre bekymrer sig for mineselskabernes hedgebog og shortpositioner. Om ikke andet så tror jeg, det bliver crazy spændende i morgen, hvor jeg tror vi får en dollar dag, dvs. en bevægelse på over 1 dollar i løbet af døgnet. Så er spørgsmålet bare om det bliver op eller ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar