lørdag den 5. februar 2011

Det var vist bunden ...

Det er ser nu ud til, at alle er blevet bullish på PM igen. Gary er nu på 115 pct. og vil købe for de sidste 15 pct. på mandag. Han erkender også, at han lavede en fejl i at gå ud af sin position den 24. januar, må det være. Fejlen består i, at han så sent i cyklussen lod sig stoppe ud. Han skriver, at det havde været rigtigt at stoppe ud hvis den var steget i flere dage, men det her var jo inden for få timer.
James Turk taler fortsat om backwardation, og at han tror, at sølvet er på vej til at stige. Han taler også om, at sidste gang sølv var i backwardation i starten af 2009, da steg sølvet ca. 40 pct. på lidt over en måned.
Bill Downeys Gold Trends.net er et temmelig informativt site, hvor han analysere sølv og guld og råvareaktier. Det meste bliver gjort ud fra TA, og siden er et fint supplement til alle de andre. Her er gratis adgang i februar.
Goldtent.net er en side, hvor der bliver diskuteret og analyseret PM og andre råvarer. Den er helt sikkert et kig værd. Et af spørgsmålene der bliver stillet er hvorfor spreadet mellem sweet crude og brent er oppe på 12 dollar. Forklaringerne i denne artikel går på højere efterspørgsel i Europa grundet kold vinter og dyrere gas. Yderligere står der også, at 70 pct. af alt olie bliver handlet ud fra brent-priser. Og at brent var dyrere end WTI i maj 2007, og her gik lidt over et år før olien toppede tæt på de 150 dollar. Her er også en artikel om samme fænomen.
Her er en ok video, hvor en eller anden person analyserer sølvprisens himmelflugt i 1979-80 og kollapset. Kort sagt siger han, at toppen i sølv kommer med store udsving. I 1979 steg sølvet rigtig rigtig meget, hvor det begyndte januar i ca. 6 dollar og endte december i 32 dollar. I september steg det 57 pct. og 79 pct. i december. Toppen i ca. 50 dollar kom så allerede lidt inde i januar 1980.
Uranium Resources er steget massivt her de seneste dage. Fredag steg aktien ca. 11 pct. i den sidste halve time før lukketid. Flere andre af de mindre US-noterede uran-aktier steg også i nærheden af de 10 pct. men andre som Uranium One ikke rørte sig ud af flækken. Uransportprisen er også nået til 73 dollar.
Great Western er steget videre og var kortvarigt i 1,23 i torsdags, men er faldet lidt tilbage og lukkede fredag i 1,06. Her er en side med en masse interviews og andet om Great Western.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar