mandag den 7. marts 2011

Sølvprisen er på vej til månen

35 blev taget i fredags, hvor det havde været oppe og teste et par gange og da det endelig igennem, så følte jeg mig temmelig sikker på, at 35 ikke kunne brydes oppefra lige med det samme. Det mente jeg blandt andet ud fra styrken i bevægelsen, hvor den tog et halvt point før åbning og alt sølvet kunne presses ned, var ned til 35 i forbindelse med London fixet og så op derfra igen. Det vidner igen om et rigtig stærkt marked. Turd postede vist også dette link, hvor sølvprisen bliver gennemgået, hvis man købte SLV ved amerikansk åbning og solgte når de amerikanske børser lukkede så ville man tabe penge fra 2006 og frem til nu, mens man ville have tjente rigtig godt på at vende handlen om. Dvs. man skal som udgangspunkt ikke eje sølv når de amerikanske børser har åbent. Personen, som laver videoerne har denne blog.
Lige i øjeblikket handler vi i nærheden af 36, efter at have været oppe i 36,8, så man kan stadig når at få nogle "gode" tilbud. Apropos så kan man på Den Kongelige Mønt i øjeblikket købe en jubilæumssølvmønt på 1 oz til 230 kr. inkl. moms. Det er ca. 10 kr. under sølvprisen, dvs. medregnet momsen. Man kan bestille og se og vælge afhentning og bankoverførsel, og så vente med at betale efter 14 dage for at se om prisen arter sig, eller om man kan få det billigere andre steder.
Sølvmineaktierne er også eksploderet, hvor Great Panther har været oppe i 5 dollar. Sidste torsdag var den lige ned omkring 3 dollar. First Majestic over 18 dollar, og Endeavour er over 10 dollar efter selskabet bliver noteret på NYSE den 14. marts.
Hvis man godt kan lide stort potentiale og hvis man ikke ligger søvnløs over at en aktie potentielt kan gå i nul, så er juniorerne/explorerne stedet at være. Her kan man f.eks. læse Scotts bror Matts blog. Han skriver, hvilket positioner han har og hvor meget han har lavet af paperprofits hver handelsdag. Jeg har bl.a. Tinka som har artet sig ok, de 14 dage jeg har haft den. Nogle skyder på en ressource på 100 mio. oz., men her er i hvert fald lige lidt skriveri om potentialet. Her er en rapport om juniorminer, den er lang, så der er til en god lang aften i lænestolen med iPad'en. Jeg har også købt en mindre position i Revett Minerals, som man også kan læse lidt om hos Scott nederst på denne side. Den stiger 10 pct. i dag efter at have ligget temmelig fladt i en længere periode, så jeg ser bestemt dette som værende rigtig stærkt.
Hvor skal vi så hen nu? Gary mener, at måske får en mindre korrektion når vi når novemberbunden i dollarindekset. Når først de 75,63 bliver brudt fra novemberbunden, så mener Gary at helvede vil bryde løs og folk vil flygte fra dollaren og over i PM. Han nævner, at det vi ser i øjeblikket som føles, rigtig vildt, ikke er en blow off top (C-wave). Dvs. at man måske får en mulighed for, at gå på indkøb i løbet af denne uge, hvis dollaren fortsætter opad. På lidt længere sigt, så mener Gary, at PM nok skal konsolidere sig i noget lignende et år efter C-waven, som ventes at slutte her i slutningen af foråret. Så, som han siger, så er det om at nyde de her stigninger, mens de er her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar