tirsdag den 20. december 2011

Måske start på en ny C-wave

Gary tror vi i sidste uge nåede til bunden af B-waven ned, og at vi nu går ind i den voldsomme C-wave, som kan bringe guldet til 7000-20.000 dollar i løbet af efteråret 2014. Han skriver dog også, at i det scenarium vil et brød koste 20-50 dollar, så hvis du tjener på din guldposition, så skal du aflevere dem igen, så snart du skal købe dagligvarer og benzin. The give away, var i hans optik, at både SPX og olien ikke blev ramt så hårdt af den stigende dollar, så han mente at dollarens tur over 80, bare var et fake out for at få vendt positionerne. Yderligere var sentiment på guldet tilbage på niveauer, hvor sandsynligheden for en tur op er meget stor. Det vil med andre ord sige, at køb på nuværende niveauer svarer til at købe guld i oktober 2008 og så lidt til, fordi vi nu går ind i mania-fasen, hvor de private investorer også vil flokkes om guldet. Gary mener også at CRB-indekset (råvareindeks) har bundet samtidig med guldet, hvilket vil betyde at alle råvarer vil stige herfra, hvorfor man jo også kan forsøge at hedge sit benzin og madforbrug (min holdning). I dagens rapport, mente Gary, at vi ville få en vending i aktiemarkedet i dag, og ja det gjorde vi så også. Han venter, at vi skal til 200 dages MA i 1260, dvs. der er faktisk ikke så langt lige nu. Gary er pt. 75 pct. inde i GDX med et stop i 51 dollar.

Torsdag i sidste uge (samme dag som Gary) var Turd ude og sige, at han troede at vi havde en bund i guld og sølv (her). I min sidste post glemte jeg helt at nævne, at Turd havde skrevet om de negative lease-rates på guldet, som normalt er et signal på at der ville komme en tur ned, idet bankerne kan låne guld og tjene 0,5 pct. i rente og så sælge det (der var en negativ lease rate på 0,5 pct.). Turd underbygger sin bottom-calling med, at lease raten har bundet. Turd skrev i går (mandag) (her), at han troede at tirsdag ville blive en happy tuesday, idet der har været slaughter i løbet af den sidste uge, og at the Evil Empire sandsynligvis ville dække over deres ny short-positioner i COT-rapporten, som måles tirsdag og publiceres fredag.

Her kommer en gennemgang af de mest interessante interviews fra King World News (KWN). En af mine favoritter er Jim Rickards, som altid giver et godt interview med gode forklaringer på hvad han tror kommer til at ske. I dette interview (her) siger han, at ECB først vil tænde for seddelpressen når de ser deflation, hvilket ventes i første kvartal 2012. Både USA og Kina er interesseret i en stærk euro for at kunne øge eksporten, hvorfor Jim første forventer en ny omgang kvantitative lempelser i (QE3) når EURUSD-krydset er under 1,30. Egon Von Greyerz siger igen, at valutaerne vil blive værdiløse og at der vil komme hyperinflation sammen med en depression, hvilket betyder at der vil være mange sultne mennesker, hvilket igen fører til sociale uroligheder. James Turk kører lidt videre på MF Global-skandalen, hvor han siger at man ikke kan stole på nogen modpart, ikke din mægler, ikke din bank, ikke finans- og børstilsyn og ikke børsen (her). Det bliver til et tab af tillid til markedsstrukturen som medfører et fald i den økonomiske aktivitet. Ligesom der også vil være et fald i levestandarden efter ødelæggelsen af finansielle aktiver. Den ene dag vil du have værdifulde papiraktiver og den næste kan de være værdiøse som følge af modpartsrisiko. Man kan se den manglende tillid i den faldende volumen på både råvare-og aktiebørserne, og det ventes først at vende når folk finder ud af at det er en måde at komme ud af papirvalutaen på. Han venter også et "fear event" som vil få folk til at købe ædelmetaller for at få sikkerhed. London Trader siger, at vi har været vidne til en historisk bund i guld og at store købere af guld forbigår Comex og går direkte til guldmineselskaberne (her). Normalt sælger guldminerne til bullion banks (investeringsbanker) som så gearer guldet op til 100 gange i papirmarkedet. Der er så store problemer med at skaffe fysisk guld nu, at de store købere begynder at tilbyde forward-kontrakter til mineselskaberne med betaling nu og levering om 12 måneder.

Her kommer også lige et længere indlæg fra FOFOA-bloggen om MF Global, og hvad det betyder for fremtiden (her). Det korte af det lange, er, som tidligere sagt, "he who panics first panics best" og Jim Sinclairs "Take care of yourselves, because nobody else is gonna do it for you. Have what you own, otherwise you don't own it". Det vil sige køb fysisk, og du kan ikke vente på de første signaler på panik, for så er de store spillere allerede løbet med alt fysisk ædelmetal.
Her er en sjov artikel på dansk, som omhandler risiko blandt andet forbundet med aktiehandel (her). Der står blandt andet, at de forsigtige køber og sælger for sent, mens de risikovillige køber og sælger for tidligt.

Grafer
Guldet er kommet lidt tilbage fra bunden lidt over 1560, men som Trader Dan siger, så er vi på ingen måde ude af skoven endnu. Mange tekniske signaler er negative, hvorfor mange vil forsøge at sælge rallies (her). Hvis man kigger på grafen, kan man se, at vi i dag nåede til 200 dages MA og den lange trendkanal, så det kan også give noget modstand.
Vestas kan stadig karakteriseres som en faldende kniv. Det man kan hænge sin hat på i dag, er at vi er nået til bunden af den røde kanal, og at RSI'en er dykket lige under 30, hvilket plejer at give et bounce. I dag var der også solide stigninger til solcelleproducenterne (f.eks. First Solar), hvilket måske kan smitte af på nogle af de andre producenter af udstyr til produktion af grøn energi, som f.eks. Vestas. I dag lå Merrill Lynch og JPMorgan også i top på købslisten. Jeg tror ikke at de køber, men det kan være at de er i gang med at lukke shorts. Man kan købe nu eller i nærheden af bunden af kanalen, men problemet er ligesom med guldet pt. at vi er under mange glidende gennemsnit og at alle som handler ud fra TA derfor vil shorte en sådan aktie. Så det er uden tvivl klogest at vente på, at vi får ryddet nedjusteringen af ordreindgangen af vejen, og så må man være ligeglad med at man måske misser de første 10-20 pct. Alternativet kan være at man mister 100 pct.
Sølvproducenten First Majestic er fortsat presset, men man kan se på grafen, at så snart sentiment ændres en lille smule til den positive side så stiger den massivt. Det positive ved grafen, er, at stigning i slutningen af sidste uge kom under voldsom høj volumen. Vi er også over 50 dages MA og lukket i højeste niveau for december, så alt i alt ganske positivt.
Global X Silver Miners (SIL) blev holdt tilbage af de forskellige trendkanal. Seneste har det været den sorte faldende linje. Ligesom med ovenstående graf, kan man se, at man kunne være kommet ud hvis man panikkede da den gik igennem den grønne stigende trendlinje. Der er ikke noget sindssygt positivt at sige om denne graf, andet end at RSI'en laver en højere bund.
Silver Corp. har også været max presset efter turen til 10 dollar. Jeg ville godt turde købe en portion i nuværende leje omkring 6,36 med stop i 6 eller måske 5,86. Til forskel for Vestas har man her en idé om hvor man bør sætte stoppet. Det er dog stadig ikke en graf man klapper i hænderne over, men jeg tror fortsat, at virksomheden vil klare sig godt i fremtiden.
FLSmidth er kommet til bunden af sin faldende trendkanal og det spike op derfra er ganske positivt, og jeg tror vi kan få en tur til minimum toppen af kanalen. Men som alt andet, så vil det jo i høj grad være dollaren som styrer råvarepriserne og aktiemarkedet, som også afgør retningen for FLS. Mange tror på stigende kobberpriser hvilket også plejer at have en positiv afsmitning på FLS-aktien, så casen er i orden.
Fødevareproducenten Sino Agro Food (SIAF) er også bare faldet og faldet og er i skrivende stund i 41 cent. Jordanfonden tilskriver nedgangen til shortere (her). Jeg går fortsat ud fra, at det jeg skrev for en måned siden om selskabet holder (her). Hvad der dog er vigtigt at bemærke er den voldsomme stigning i omsætningen her de seneste dage, det kan betyde en bund, så et spekulativt langsigtet bet på nuværende niveau vil ikke være helt åndssvagt, tror og håber jeg.
Guldproducentnen Semafo har også fået læsterlige tæv på det seneste, men de seneste dages udvikling med stigninger under meget høj volumen tyder meget positivt. Derfor vil jeg trods den lidt kedelige graf slå et slag for dette selskab, som også kan købes på Stockholm-børsen.
Var lige forbi New Gold (NGD) og de har også en voldsom volumenvækst i dag. Med en stigning må det betyde købsinteresse eller shorts som lukker deres positioner. Alt sammen gode indikationer for fremtiden for aktien og sandsynligvis også for sektoren.
Personligt tror jeg ligesom Gary, at vi får et Santa Claus-rally, men spørgsmålet er jo lige hvor meget der er tilbage i det. Og dem som vil bottom picke er det jo altid fornuftigt at gøre det op mod nytår, hvor folk er i gang med skattesalget af deres tabsgivende positioner. Hvis fremgangen fortsætter kan det dog være, at der er andre som kommer dig i forkøbet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar