torsdag den 17. november 2011

Ny nedslagtning og bargain hunting

Så er sølvet blevet slagtet endnu en gang. Det kan fortsat undre mig, at folk i sølvet er så nervøse, men der må åbenbart stadig være mange tradere her. Her kan man se, at trendlinjen fra septemberbunden blev brudt, testet og så kom vandfaldet. De trendlinjer kan få dig ud, hvis du er hurtig nok. Alt sammen sker inden for få timer, og så er løbet nærmest kørt. Jeg kiggede på grafen i morges og syntes at den så meget negativ ud, især når man også tager højde for den stærke dollar. Så her havde det været smart at lukke sine positioner. Hvis man kigger på RSI'en så er vi under niveauet for september, hvor der virkeligt var murder, så jeg vil mene at der er stor sandsynlighed for et bounce herfra.
Guldet brød sin trendlinje fra slutningen af oktober i går eller forgårs, så det burde have været et advarselssignaler. Sammen med den stærke dollar, lyt altid til dollaren - den får ret til sidst. Her har vi også en RSI, som ligner et niveau som normalt vil give et bounce. Dog kan det godt blive ved med at falde som vi så i september. Hvis ikke 1700 holder, så vil jeg mene at 1680 vil give god støtte.
Hvis man ser på SPX, så blev den blå stigende trendlinje brudt og testet igen, hvorefter vi har haft nogle gevaldige fald den seneste time. Nu er novemberbunden blevet brudt og det kan måske have skabt volumen nok til, at få de store spillere ind og ud af positioner. Det kan være et fake move, selv om det vælter ud af Europa med negative nyheder, se f.eks. denne fra Gozalo Lira om spændet på Eurobonden (her).

Gary
er vendt rundt og han tror nu at trekanten i SPX vil blive brudt nedad og at vi måske får 1200 at se. Ifølge hans cykelanalyse bør vi få en top i dollaren og en bund i aktiemarkedet inden for de næste 5-6 dage. Guldet er brudt igennem trendlinjen fra slutningen af oktober og han venter nu en test af 1700. WTI'en er gået over 100 dollar og han mener at dette indikerer inflation og at man derfor ikke skal være så bange for den stærke dollar. Han forventer en bund i aktiemarkedet den 23. november i forbindelse med superkomiteens spareplan. I dag har han også reduceret sin eksponering til 10 pct. i GDX.

Lottokuponer
Der har været nogle gevaldige stryg til nogle af råvareaktierne her i den senere tid. Jeg vil nu lave en kort gennemgang af lottokuponer. Dvs. de ser ikke helt perfekt ud, men de kan give et højt afkast hvis man har tid og is i maven.

Uranium Resources, som jeg foreslog som en risky lang i området over 1,00 viste sig at være risky, og niveauet er nu brudt. Så snart den gik igennem 50 pct. fibonaccien og 50 dages MA, så fik den også et smæk på over 10 pct. Den havde testet niveauet lige over 1,0 i starten af november men her på det seneste blev niveauet testet igen, uden at aktien satte ordentlig af på det. Det bør man have i mente til senere, når en aktie kryber hen over en stærk støtte, så er det nok fordi den gerne vil igennem. I det rigtige scenarie vil man nok se aktien hoppe mere resolut fra støtten, hvilket vil indikere mange købere på niveauet. Jeg tror nu stadig på, at det kan blive et ok køb. Jeg vil bare først se en god stigning igennem 50 dages MA (98 cent) understøttet af høj volumen, før jeg vil trykke på køb.
Inden for uran-sektoren har vi også USEC (USU), som blandt andet beriger uran. Selskabets omsætning er faldende og på bundlinjen blev det til et underskud i tredje kvartal på 6,9 mio. dollar mod et overskud på 1 mio. dollar for samme periode året forinden. Omsætningen er dog stadig i nærheden af 1 mia. dollar og markedsværdien er 168 mio. dollar. Alle tiders laveste kurs er 1,17 som blev sat for lidt over en måned siden, og det niveauet kan måske give noget støttet. Ellers er det positive scenarie et brud af den faldende trendkanal og 50 dages MA.
Tanzanian Royalty Exploration (TRX), som er Jim Sinclairs guldmineselskab, har også fået en god omgang tæv. Hvorfor den har fået så mange tæv ved jeg ikke. Det kan være angreb fra shortere eller noget helt fjerde. Den her kommer virkelig i lotto-kategorien, idet grafen ligner lort fra ende til anden. Det eneste man rigtig kan hænge sin hat på, er støtten fra den tidligere bund i området omkring 2.
Det norske supertankerrederi Frontline, som er ejet milliardæren af John Frederiksen, har fået nogle læsterlige tæv i løbet af det seneste år. Det er sket i takt med faldende tankrater. Det gode ved at være aktionær i Frederiksens selskaber, er, at de betaler høje udbytter når det går den rigtige vej, og yderligere er han også en god forretningsmand, så jeg kan ikke forestille mig at selskabet går konkurs. Det er så vidt jeg husker verdens største olietankrederi. Som man kan se af grafen er aktien gået igennem den faldende trendkanal og den bouncede på 2002-bunden i niveauet omkring 25. Nu er aktien så faldet lidt tilbage fra turen til 40, og den bouncer på de seneste toppe i området 31-32. Det er også positivt, at den seneste optur kommer under høj volumen, hvilket sandsynligvis skyldes pressede shorts. Aktien understøttes nu også af at være over 50 dages MA. Så en køb og behold på nuværende tidspunkt kan være et ok langsigtet bet, selv om det selvfølgeligt kan komme til at se mere sort ud. Aktien var i 2008 i 350 og se sent som i maj 2010 over 230.
Inden for landbrugsråvarerne er amerikansk noterede Sino Agro Foods (SIAF), som producerer økologiske madvarer i Kina, en mulig lottokupon, hvis man ønsker eksponering mod landbrugsvarer og Kina. De har i de seneste 2-3 år været en favorit hos Jordanfonden, som har skrevet lidt om selskabet her. I dag er prisen 53 cent. og Jordanfonden forventer en indtjening i 2011 på 50 cent per aktie, og cirka det dobbelt for 2012 og cirka det dobbelte igen for 2013. Det vil sige en indtjening på 2 dollar i 2013. Konklusionen må være, at der er noget galt ellers handler man ikke en aktie med en forward (e2013) p/e på 0,25 med så høj indtjeningsvækst. Jordanfonden har besøgt selskabet og de bruger tid på at undersøge sagen, så jeg ville godt turde at sætte lidt af sparepengene i denne lottokupon. Som man kan se af grafen bør der været noget støtte her i niveauet 50 cent, så et køb i dette niveau med et stop i 47 cent ligner et ok trade set up, ikke at jeg anbefaler at trade aktien.
Link og andet sjov
Jeg vil lige slå et slag for dette videointerview James Turk har lavet med Doug Casey (her). Han er super negativ på hele verdensøkonomien, men han har rigtig mange gode pointer. Han er (selvfølgelig) positiv på ædelmetallerne, yderligere mener han at det inden for 20 år vil være muligt at dyrke en ekstra krop hvis ens egen er ved at stå af, så man skal bare hænge på i 20 år så har man mulighed for at forlænge sit liv. Han siger dog også, at det i starten primært vil være forbeholdt de rige, hvorfor man nu har en god grundt til at spare sammen. Han tror der kan komme en boble i mineaktierne, måske den største nogensinde. Han fokuserer kun på mineselskaber som har en defineret ressource i jorden, en ledelse med en tidligere track rekord, rimelig finansiering og et sikkert politik miljø. Jeg kan ikke huske alle pointerne, men se interviewet!
John Kaiser bliver interviewet af the Gold Report, hvor han blandt andet har lavet nogle potentielle priser for sølvproducenten Fortuna Silver ved forskellige gange cash flow og ved forskellige sølvpriser. Med en sølvpris på 100 dollar og 20 gange cash flow ligger der ifølge ham en gevinst på 1000 pct. Læs interviewet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar