fredag den 20. januar 2012

Uran-aktier on the run

Uran-aktierne er begyndt at røre på sig. Det startede i mandags, da USA havde lukket, og Denison steg 19 pct. i Canada. Som man kan se er mange af uran-aktierne fortsat op her i de efterfølgende dage. Det bliver nu spændende, at se om det er bare er et dead cat bounce og et fake move eller om det er et bæredygtigt move. Generelt om nedenstående aktier kan man sige, at de alle er i nærheden af den seneste top, hvilket kan skabe lidt midlertidig modstand, men at væksten i volumen er et positivt tegn og at de er over 50 dages MA.

Denison Mines (NAS:DNN) steg tirsdag til over den tidligere top og 23,6 fibonaccien i 1,68 og den har så siden fungeret som støtte. Yderligere støtte findes i 200 dages MA, som også ligger lige i det område. Det vil sige, at et køb i det område kan være en mulighed, en anden mulighed er et gap fill ned i nærheden af 1,6.
Global X's uranminer (AMEX:URA) er kommet til den tidligere top, som måske kan danne noget modstand ellers kan 200 dages MA, som ligger en smule højere også skabe noget modstand.
Uranium Resources (NAS:URRE) er også kommet til den seneste top og det bliver nu spændende, at se hvordan aktien klarer den. Der har tidligere været ok støtte omkring 1 så det kan være et sted man kan samle den op. Hvis man kigger på volumen ligner det lidt det mønster man så i september 2010.
Cameco (NYSE:CCJ), som er kæmpen inden for sektoren, ligner meget de andre aktier, idet den er kommet til den tidligere top. Yderligere er den også stoppet lige ved 200 dages MA. Dvs. scenaeriet er enten over 200 dages MA eller et gap fill til ca. 20,4.
USEC (NYSE:USU), som jeg tidligere har nævnt som en lottokupon, steg lige til 50 pct. fibonaccien, men er siden faldet noget tilbage. Det kan være niveauet her fra 1,4 til 1,5 kan skabe noget støtte til en tur videre op.
Links og andet man bør læse
Numuras take på guldmineaktierne. Regnet på P/E værdi er vi nede omkring 2000, hvor bullmarkedet i guld begyndte (her).
En artikel fra Zerohedge, som viser at man kunne have "lavet" 2160 pct. eller 37 pct. om året siden 2001, hvis man var gået lang om aften US-time (PM-fix) og kort om dagen (AM-fix) (her).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar