lørdag den 28. januar 2012

The fall of the US dollar plus historietimen

Efterveerne af onsdagens FOMC-møde

Guld og sølv fortsatte op torsdag og fredag og lukkede i henholdsvis 1739 og 33,9. Dollaren blev også kastet ud af vinduet, hvilket sikkert også skal ses i den sammenhæng, at der for kort tid siden var det største antal short-postioner i dollaren nogensinde eller i de sidste ti år eller noget deromkring. Dollar-indekset, som Gary sagde skulle under 79,22 for at signalere en top, betyder nu, at Gary tror på videre fremgang i guldet i de næste 7-10 uger.

Guldmine EFT'en GDX er nu steget 11 pct. siden onsdagens meddelelse. Gary supplerede torsdag før luk med 15 pct. GDXJ og 10 pct. SIL.

Hvad betyder Helikopter-Bens meldinger ifølge de skriftkloge

Efter onsdag har der været en del interview om betydningen af Ben Bernankes udmeldinger. Jim Rickards mener (her), at Ben gjorde det helt klart, at centralbanken vil gennemføre mere QE, og Ben sagde, at centralbanken vil gå efter en inflation på 2 pct., men det tror Jim er for lavt og han skyder på 4-5 pct. som et mere retvisende mål (Ben sagde: Inflation may move away from desired levels). Man vil herved tvinge folk til at bruge penge eller placere dem i mere risikofyldte aktiver for at få gang i økonomien. Måden regeringen/centralbanken vil skræmme folk til forbrug, er ved at fabrikerer lave inflationsestimater og så offentliggøre markant højere. Jim siger også, at udsigten til mere QE er meget positivt for ædelmetallerne, og at det ikke er sunket helt ind endnu, hvorfor de ventes at blive ved med at stige. Centralbanken vil gerne have at guldet skal stige, det skal bare stige langsomt, men Jim siger, at vi kan få en ordentlig optur pga. panikkøb af guld. Med hensyn til, at Indien vil købe olie af Iran for guld, siger Jim, at det er sket noget før end han havde regnet med, og at Kina, Rusland, Indien, Iran og andre centralasiatiske lande kan finde på at gøre det samme.

Gerald Celente mener også (her), at meldingerne er positve for guld. Angående National Defense Authorization Act siger han, at det giver militæret beføjelser, som ellers kun har tilhørt politiet og at det nu bliver Battlefield America i takt med at systemet kollapser, bl.a. for at beskytte bankerne i forbindelse med bankruns. Obama holdt State of the Union-tale i tirsdags og Gerald siger, at han begyndt og sluttede talen med "war", så han forventer en krig snarest.

Michael Pento siger (her), at renterne allerede er på nul pct., så den eneste måde de kan blive sænket yderligere, er ved at hæve inflationen, bl.a. ved at skabe mere gæld. Nedenstående afsnit rammer problematikken head on:

- The Fed is completely convinced that without an inexorably rising rate of inflation, there won’t be enough money made available to finance our rapidly increasing national debt. As a result, we are stuck with a perpetually decreasing standard of living and a middle class that is on the endangered species list. Creating more inflation is now the official policy of the Fed. Bernake’s actions are so destructive to savers that I’m sure if he were a broker, he would be telling his clients to buy more gold, siger Pento i KWN-interviewet.

Rick Rule er på samme side (her), hvor han siger, at krigen mod opsparerne nu vil vare minimum indtil 2015, og at man bør eje noget som ikke kan forfalskes f.eks. guld og sølv. Han tror at befolkningens tillid til papirvaluterne vil blive lavere og at de derved vil blive presset ind i ædelmetallerne.

Nu fik jeg så set The Secret of Oz (her), og den handler primært om, at magten over seddelpressen skal væk fra centralbanken, som jo er ejet af bankerne, og tilbage i hænderne på folket. Dem som styrer pengemængden styrer det hele. I filmen gennemgåes USA's historie med centralbanker som er kommet og gået i løbet af årene. I et historisk perspektiv, er det sjovt at se, at Otto von Bismarck har sagt, at opdelingen af USA i Syd- og Nordstaterne før borgerkrigen var et resultat af at de europæiske banker var bange for, at USA ville blive for stærkt og dermed ødelægge de europæiske bankers magt. Lincoln ville have et samlet USA, men det var bankerne i New York imod, hvorfor de ville have 36 pct. i rente på lån til hans krig. Han begyndet derefter at trykke penge, de såkaldte green backs (dollars som var grønne på bagsiden) som han kunne betale for krigen med.

- The death of Lincoln was a disaster for Christendom. There was no man in the United States great enough to wear his boots and the bankers went anew to grab the riches. I fear that foreign bankers with their craftiness and tortuous tricks will entirely control the exuberant riches of America and use it to systematically corrupt civilisation, Otto Von Bismarck.

Det er højst sandsynligvis konspirationer (og måske alment kendt) (se citat og kommentarer her), men jeg synes det lyder meget rigtigt, at Rothschilderne, som både sad på Bank of England og Bank of France foranstaltede borgerkrigen i en "divide and conquer"-taktikt. Bank of England støttede Nord og Bank of France Syd. Hele problematikken med centralbanken bygger på, at staten i dag låner pengen af centralbanken, som er ejet af bankerne. I The Wizard of Oz taler forfatteren ifølge flere fortolkere, om at magten over pengemænden skal tilbage i hænderne på folket. Dvs. at staten kan trykke penge, ligesom Lincoln gjorde, uden at skulle låne dem af centralbanken. I dag kan bankerne styre om der skal være inflation, deflation, boom eller depression, og de kan derved opkøbe dine aktiver for pennies on the dollar, hvis det er det de vil.

Det her indlæg kunne blive alenlangt (Ron Pauls bog End the Fed bør jeg også se at få læst) (og læs mere om emnet her), men jeg vil stoppe med Henry Fords klassiske citat:

- It is well that the people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning, Henry Ford.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar