torsdag den 26. januar 2012

Lave renter til sent i 2014 ændrer billedet

Så var helikopter Ben igen ude og understøtte aktierne med en kommentar om, at den amerikanske centralbank vil holde renterne nær nul frem til sent i 2014 fra tidligere midt i 2013.

Det gav et gevaldig boost til ædelmetallerne, hvor guldet steg cirka 50 dollar på en time og sølvet steg en dollar på en time. Mineaktierne, som ellers har været noget presset i den seneste tid, blev løftet endnu mere. Guldmine EFT'en (GDX) steg 6,7 pct. og junior guldmine EFT'en (GDXJ) steg 7,6 pct. mens sølvmine EFT'en (SIL) måtte klare sig med 4,7 pct.

Gary har været ind og ud af markedet nogle gange siden den 15. december, hvor han mente, at bunden i guldet var sat. Guldet har siden også brudt den tidligere bund omkring de 1535 og nåede i slutningen af december ned i 1523 dollar. I går efter meddelelsen fra Ben Bernanke gik Gary ud af sin dollar position (UUP) og 50 pct. i ind i GDX, hvor han i aftenrapporten pointerede, at volumen var meget høj, hvilket sammen med stigningen signalerer at markedet har anerkendt en fundamental ændring. Han skriver yderligere, at det kan se ud som om guldet er på vej ind i en mellem lang cyklus hvor man kan holde positionerne længere tid end hvad har været tilfældet de seneste fire måneder. Det vil endeligt blive bekræftet ved at dollar-indekset bryder ned igennem 79,22. Gary skriver i kommentarerne at han måske vil supplere i GDXJ og SIL i dag. Personligt tror jeg at vi vil se mere fremgang i de følgende dage, i hvert fald hvis man skal tage udgangspunkt i hvad uran-sektoren gjorde sidste uge, hvor den startede mandag med et pænt hop til en del af minerne, hvor de andre så fulgte senere. Jesse fra Jesses Cafe Americaine tror, at udviklingen i går i guldet ligner den fra august, hvor vi var på ca. samme niveau, men hvor vi så endte ca. 200 dollar højere inden en måned (her).

Med hensyn til det generelle aktiemarked, så tror Gary at vi enten får et run away move eller også er dette et fake move, som vi så blive kørt ned igen.

Uran-sektoren er som tidligere beskrevet begyndt at røre på sig. Den er dog ikke fulgt med ædelmetallerne op i går, hvilket jer er lidt i tvivl om hvordan man skal tolke. Men det skal nok bare tolkes sådan, at hedgefonde og tradere generelt har set et bedre set up i ædelmetallerne og defor flyttet fokus derhen. Jeg tror stadig der kan være fine stigninger tilbage i denne sektor i 2012, hvilket er i tråd med Tichendorf, som vil vente med at købe uran-aktier før han har set hvordan de klarer sig når de falder. Hans succeskriterie, er, at de falder på en ordentlig måde, dvs. tilbage til trendlinjer og støtteniveauer og ikke alt for kraftigt, hvor man i så fald kan have nogle niveauer man kan handle ud fra. Hans retningslinjer for handler og generelle money management er helt sikkert værd at studere og efterfølge, hvoraf man kan høre nogle af dem i dette lidt langtrukne interview om uran-sektoren (her). Her er et interview fra Energy Report om, hvorfor de smarte købte uran-aktier for noget tid siden (her). Her er en som handler ind og ud af Dension Mines og Uranium One, når den ene aktie kommer for langt foran den anden (her).

Links og andet godt

Her er en lang youtube-video som hedder The Secret of OZ af Bill Still, som tager udgangspunkt i bogen The Wizard of OZ, som skulle være en hentydning til bankernes griskhed og penge som bliver bakket op af guld og sølv etc. Har ikke set den endnu, men der er også en masse god historie med, så på den baggrund kan man godt se den (her).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar