tirsdag den 27. september 2011

He who panics first panics best

Jeg synes overskriften er meget passende. Det ville have været fantastisk hvis man havde panikket lige da både sølv og guld begyndte at tage nogle ordentlige ture ned. Allerede da guldet gik igennem 1770-80 da burde man have solgt. Men hvis man ser på nedenstående graf, så ville det mest fornuftige være at sælge guldet da det faldt uden for trendkanalen. Eller dvs. det mest fornuftige ville være at sælge da det ikke kunne bryde ind i trendkanalen igen, og da det stødte på fibonaccimodstanden i 1817, som også er en tidligere top. Det samme så vi i sølvet, så de dyre lærepenge bør være at man skal holde bedre øje med trendkanalerne, det ser ud til, at de kan få en ud.

Hvad kan vi vente os af fremtiden
Trader Dan tror vi har fået en sandsynlig bund i 1535, baseret på tirsdagens købsinteresse, men han pointerer også at grafen har lidt teknisk skade. Se hans graf og hvad han skriver her. Han niveauer hedder 1600 - 1620 -1640 - 1680 -1700 og 1710-15. Når jeg kigger på grafen ser jeg mest modstand omkring de 1700. Gary skriver i sin rapport for tirsdag den. 27. september, at han tror at guldet satte sit daily cycle low i går (1535). Han underbygger tesen om, at guldet er bundet med en blees rating på 95 fra COT-rapporten fra sidste uge hvor guldet var 150 dollar højere oppe. Og han forventer at vi kommer til at se maksimum, som er 100 i denne uge. Dette signalerer ifølge ham et form for bounce.
Angående sølvet har jeg set flere af de kloge skriver, at det vigtige er at bryde 34 og holde det niveau. Jeg tror nu også det er vigtigt at bryde majbunden (32,3) og holde den. Noget der taler for, at sølvet er ved at blive mere stabilt er, at da SP500 faldt 2 pct. sidst på aftenen, så faldt sølvet også kun godt 2 pct. Men en ting er sikkert, hvis du sidder med gearede positioner så vil dem med magt prøve at stjæle dine positioner, så det sikreste er at køre uden gearing eller at købe fysisk.
Update 28/9:
Gary er nu vej ud af sin UUP (lang dollar-index postion) og er parat til at gå ind i ædelmetalsektoren igen. I weekenden skrev han også et indlæg på gratisbloggen om at D-wave turen ned var begyndt og at han ikke tror på konspirationsteorierne, det er et almindeligt profithjemtagnings event. Læs det her.

Køb af fysisk sølv og guld
Hos Sølvinvestor har de skrevet om flere steder hvor man kan købe fysisk sølv og guld. Et af de steder er Silber-depot.de. Da sølvet var under det største pres mandag morgen var prisen 27,59 euro pr. Wiener Philharmoniker sølv 1 oz mønt. I dag tirsdag var prisen så 28,2 euro til at starte med og sidst på dagen ser det ud til, at de har udsolgt. Det ser ud til, at nogle køber sølvet når det bliver billigt, og jeg ville også gerne have købt lidt, hvis jeg bare kunne have fået det uden at skulle betale moms.

Video og links og andet sjov
Informativ video om hvordan papirpenge kun gør forskellen mellem rig og fattig større. Og så lige endnu en lille video fra BBC News med en trader (Alessio Rastani) som drømmer om recessionen, da det giver de største muligheder for at tjene penge. Han lyder meget som en Zerohedger, idet han siger "Goldman Sachs rules the world" og at det ikke er verdens regeringer der styrer verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar