tirsdag den 30. november 2010

Vestas måske købsværdig

Deutsche Bank, Carnegie og ikke mindst Goldman Sachs køber op i Vestas i dag. GS køber dog ikke så voldsomt, men har pt. købt ca. 140k stk. Det kunne godt ligne en trendvending, da det er uden nyheder. Så enten er en af finanshusene blevet positive på aktien og kommer med en positive analyse eller også kan det være, at de ved noget. Dansk Bulls har en "buy-if" på Vestas-aktien og den tror jeg bliver udløst. Noget andet der taler for, at der er noget i gære, er, at aktien begyndte med en stigning på over 5 pct. Der er flere muligheder hvis man tror på Vestas. Den ene er at købe nu med stop under 154. En anden er at vente til den er trådt ud af den faldende trendkanal.
Atilla fra Xtrends er fortsat positiv og har sat et mål på 1270-1320 SPX, mens Gary er mindre positiv grundet mandagen var en selling on strength-dag (SOS), dermed menes, at de store sælger hvilket indikerer stor sandsynlighed for nedtur. Vi har nu flere gang været ned omkring november-bunden omkring 1172 SPX, og den har holdt indtil videre, vi er omkring 1180 nu. Hvis den tager en tur til ned i nærheden, ser jeg større sandsynlighed for, at den går igennem. Noget andet der taler for opgang er stigende råvarepriser. Priserne på olie, guld og sølv er steget trods en stigende dollar. Det ser åbenbart ud til, at europæerne også vil ud af euroen og ind i "hårde aktiver". En del folk, heriblandt Gary forventer, at dollaren (USD-indekse) vender, når det rammer 200-dages glidende gennemsnit (MA) i 81,7 og pt. er vi i 81,1 så der er ikke langt igen, hvis det arter sig således.
Uranium Resources (URRE) fortsætter nordpå og er i skrivende stund i 3,68 USD, den er kommet langt på kort tid. Og ja, jeg var lidt for hurtig med AmericanBulls sidst, det var i starten af november og ikke i februar, at den var i 1,32 usd. Den er steget 180 pct. på en måned og 450 pct. på tre måneder. Umiddelbart ser det ud til, at der først er nævneværdig modstand i omegnen af 4 dollar. Så der er fortsat noget upside, omend jeg ville nok hellere købe noget andet.
Bannerman Resources er slet ikke fulgt med og kan pt. handles på Nasdaq (BNNLF) til 57 cent. De har en markedsværdi på ca. 100 mio. USD i forhold til URRE's på 340 mio. Bannerman har en ressourcebase på over 200 mio. pund, og de bliver normalt værdifastsat (f.eks. ved opkøb) til 6 dollar per pund og nogle gange op til 12 dollar per pund. Så reelt burde Bannerman være meget dyrere eller også er der en masse fishy, jeg ikke lige kender til (der er vist et eller andet fishy mht. nogle af direktørerne). Men hvis det ikke er en Bre-X skandale in spe, så tror jeg, at det er en ok investering på nuværende niveau.
Rubicon Minerals som jeg skrev om i første post steg over 30 pct. i går, grundet en ressourceopdatering, hvor det kom frem at de har en ressource på 4 mio. ounces i deres Phoenix Gold-projekt. AmericanBulls har haft den på køb siden 17. november i 3,86, nu er den i 5,82.
De mindre oliesand selskaber løftes også i dag. Southern Pacific (STP) stiger ca. 10 pct., men Oilsands Quest (BQI) stiger ikke så meget. I sidste uge købte en koreansk kapitalfond sig ind i det privatejede selskab OSUM, hvilket har givet et ekstra løft til sektoren.
Jeg faldt forresten over en blog med en masse af Martin Armstrongs artikler. Det er ganske spændende læsning. For det første fordi han arbejder med cykler og med tallet pi (3,14), hvor han så forsøger at spotte forskellige mønstre. Derudover er artiklerne spændende fordi han benytter en masse historiske fakta til at underbygge sine påstande. Så man får også en masse historisk fakta med en økonomisk vinkel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar