søndag den 28. november 2010

Aktier og trends der skal holdes øje med

Aktier og trends der skal holdes øje med

Zink- og bly-priserne har ikke klaret sig nær så godt som kobberprisen. Det skyldes hovedsageligt lageropbygning, se her.
Derfor skal man holde øje med prisen på zink og bly. Interessante mindre explorers er Tamerlane og Metalline Mining. Loparn skriver om Tamerlane og har målkurs må 1,5 dollar (kurs 27/11 er 0,245).

Guld - her er det generelt bare at følge Gary - men enkeltaktier der ser spændende ud
Avion ser interessant ud. Forventet produktion på 200.000 ounce guld i 2012. I forhold til peers burde de så koste 1,7 mia. dollar, nu koster de omkring 0,5 mia. dollar. Reserve på 2 mio. ounce og ressource på 4,5 mio. ounce.
Rubicon Minerals er også interessant. Se artikel fra Seeking Alpha. In short - guld vurderes til 450 USD i jorden, og nogle skyder på 10 (9-13) mio. ounce i jorden. Det vil give Mcap på ca. 4,5 mia. USD eller SP på ca. 20. Her står lidt mere.
Generelt er jeg mest bull på sølv - i det tilfælde er Powershares dobbelt sølv EFT nok et af de bedste valg. Ellers er Silver Weaton, som køber sølv fra guldmineselskaberne, også et ok valg.

Uranprisen er steget fra 41 USD til 60,5 USD på ca. fire måneder. Det har medført sindssyge stigninger til mange uranaktier. Uranium Resources er steget 677 pct. siden starten af juli. Så umiddelbart skulle man jo mene, at man allerede er sent på den. Og det er måske også rigtigt, umiddelbart virker det for hurtigt. Hvis først hedgefondene begynder at købe, så vil uranprisen stige yderligere, hvilket givetvis vil understøtte priserne på uranaktierne. Der har været klart mest fremgang til juniorer med depoter i Nordamerika. Det bør være muligt, at finde nogle med gode depoter, der ikke er steget så voldsomt. Strathmore Minerals er en mulighed. Bannerman er heller ikke steget så meget, så det kan måske også være en mulighed. For risikoaverse investorer er uranium-EFT’en URA måske bedre. Her er et par ok artikler om uran - 1 og 2.

Molyprisen er også steget en smule her på det seneste, hvis den først begynder at stige op til i nærheden af de 25-30 USD vil der komme gang i juniorerne. Her skal man følge Thomson Creek - når og hvis den begynder at røre på sig, så skal man kigge efter nogle af alle explorerne (Moly Mines etc.) juniorerne (Leeward Capital, Columbia Yukon etc.)

Rare Earth priserne er også steget markant det seneste halve år. Ligesom med de andre råvarer, er det Kina, som trækker læsset. Meldinger om eksportstop herfra løfter altid priserne markant. Her ligner Great Western det bedste køb. Ellers er Avalon Rare Metals også lidt interessant. Her er den store spiller Molycorp, der blev noteret i sommer. Her er Market Vectors Rare Earth ETF.
Her kommer lige nogle artikler om Rare Earth og Great Western Minerals.
Videopræsentation af GWG CEO
En Resource Investorartikel hvor de værdisætter de enkelte selskabers projekter.
En masse analyser fra Byron Capital Markets, bl.a. om Great Western og Avalon.

Olie og gas. Hvis dollaren begynder at falde, og olien stiger, så bør man nok holde øje med oilsands explorerne. F.eks. Southern Pacific (Byron Capital analyse) og Oilsands Quest. Hvis prisen på naturgas stiger, så skal man også kigge på dem med ressourcer i skiffer og oilsands. F.eks. Questerre Energy (kan også handles på oslo).

Andre råvarer der kan være interessante er papir/skovbrug f.eks. Tembec. En P/E på 6,7 er jo ikke så voldsomt. Soft commodities er også interessante. Hvis man f.eks. kan finde nogle der dyrker ris eller andre afgrøder som ikke er steget helt så voldsomt som f.eks. hvede.

Nu er der lidt at undersøge, for dem som ikke er helt nede med råvaresektoren.

Et af de følgende indlæg skal handle om entry og exit, og om hvilke regler man bør sætte op for disse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar