torsdag den 15. august 2013

Er det nu?

Jeg synes, at udviklingen i ædelmetallerne ser overbevisende ud, hvor vi nu er kommet til 21,85 dollar i sølvet og 1335 dollar i guldet, og guldminerne (GDX) er i dag steget godt 5 pct. Den positive udvikling i metallerne og minerne samt de fortsatte problemer med at komme igennem 1700 for S&P 500-indekset er derfor bevæggrund for dette indlæg, hvor jeg vil gennemgå en række links og post fra andre gold bugs og perma-bears.
Gary skrev igen i dag, at han synes udviklingen så rigtig ud og han anbefalede, at man supplerede i dag. Hvis man vil se mere til, hvad Gary går og mener lige nu, så kan man læse dette (her) indlæg på gratisbloggen, hvor han gennemgår nogle af de ting der har presset guldet ned det seneste halve år og yderligere giver han også sit bud på hvor guldet skal hen. Her venter han cirka 3200 dollar i slutningen af 2014 forudsat, at vi er i en C-wave, med endnu en tur op før vi når boblefasen. Hvis guldet går direkte i boblefasen, så tror han på det dobbelte, hvilket vil sige cirka 6400 dollar. Minerne tror han kan stige 700 pct. (tror jeg nok er i C-wave-scenariet). I aftenrapporten vurderer Gary, at guldet får svært ved at komme igennem 1350 dollar (selling on strength numbers) og hvis vi får en tur ned i morgen eller fredag, så kan det måske være sidste mulighed for at købe, så man bør ifølge Gary være parat til at trykke på aftrækkeren!
Clive Maund, der er en af de få der i perioder også har været short ædelmetallerne, er nu i samme båd som Gary, og han vurderer (her), at brikkerne er ved at falde på plads for en ordentlig optur i guldet. Det bygger han blandt andet på, at Commercials stort set har lukket alle deres shorts og at stemningen blandt private er så lav, at det er nok til at danne en bund. Han nævner også, at hvis vi først kommer over modstandsområdet omkring 1350, så vil der nærmest være frit indtil den gamle bund i cirka 1550. Han fremhæver også, at august og september sæsonmæssigt er de bedste måneder for guld, med en gennemsnitlig fremgang på godt 1 pct. og knap 2 pct. Alt i alt en god artikel, hvis man interesser sig for grafer og statistik.
Trader Dan skrev dette indlæg i går (her), hvor han pointerer, at guldet i går blev presset af en stærkere dollar, især overfor yennen, og af en tur ned i det amerikanske obligationsmarked, hvor den 10-årige rente nu er tæt på det højeste niveau i to år. Han fremhæver, at en stigende rente på det seneste har medført guld køb. Yderligere er det også kommet frem, at kineserne er på vej til at overtage inderne som de største importører af guld, hvor Kina i andet kvartal importerede 385,5 ton guld, hvilket er en fordobling i forhold til samme periode året forinden. Han overvejer også om den stigende rente vil få nogle Fed-chefer til at tage mikrofonen for at snakke renten ned. Til sidste fremhæver han sølvet, der klarer sig godt efter et bedre end ventet ZEW-erhvervstillidsbarometer (var det vist), hvilket løfter kobber og han skriver, at industrimetallerne har klaret sig godt efter sidste uges positive nøgletal fra Kina. Han ser dog gerne sølvet komme igennem 22 og helt 22,5 dollar før han bliver opstemt.
Jeg ved, at man kan finde en million gennemsnitlige blogposts, men jeg vil også lige slå et slag for denne artikel fra Tim Knights Slope of Hope (her), hvor forfatteren blandt andet gennemgår flere ratio-trades, heriblandt China 25/S&P 500, hvor Kina-indekset ser ud til at være på vej tilbage, og hvor det potentielle afkast nu er langt bedre end uden for USA. Hvis renten kommer til at stige overvejer han, at lave et ratio-trade med lang bankerne og short housing. Han mener også, at de globale aktiemarkeder måske først ultimativt vil toppe på et tidspunkt i 2014. I den sammenhæng bør man også lige nævne Martin Armstrongs Dow-target på 32.000 i 2015, idet han vurderer at alle andre lande end USA vil få det svært, hvorfor alle penge vil strømme til USA (her).

To crash or not to crash
Denne overskrift skyldes mest af alt en masse artikler fra Zerohedge, som ikke overraskende handler om et forestående crash. Med tanke på perma-bearsne hos Zerohedge og på, at de og mange andre regner med at vi får en tur ned, så kom jeg til at tænke på hvor mange, der egentlig var ordentlig forberedt til crashet i 2008. Jeg havde jo hørt folk råbe vagt i gevær, og jeg havde været med til at shorte Nasdaq 100 i cirka 1800 i februar 2008, for så at blive stoppet ud lidt før toppen i juni i lidt over 2000. I november 2008 var indekst i lige over 1000. Så ja det kan gå hurtigt, og vi var blevet advaret, blandt andet af Steen Jakobsen. I den forbindelse så fandt jeg også Saxo Banks most outrageous predictions for 2008 frem (fra december 2007), hvor de venter 175 dollar olie (vi fik kun 147 dollar (98 dollar da artiklen blev skrevet) og de ventede også et fald på 25 pct. i S&P 500-indekset. Det blev dog til en del mere. De ventede også et bust i Beijing samt destruction in construction. Det er bare lige for at fremhæve, at der var nogen der havde fingeren på pulsen og kunne se hvilken vej det sandsynligvis ville gå. Med hensyn til trading, så er timing jo alfa og omega og især hvis du er gearet. I det perspektiv vil det være rart at vide, hvad der kan generere en tur ned eller et crash.
I forlængelse af gårsdagens Hindenburg Omen, så vil jeg lige fremhæve denne kommentar fra ZH, hvor der bliver trukket en lange række begivenheder frem, som kan påvirke aktiemarkederne og måden risiko bliver opfattet på (her). Der bliver blandt andet lagt vægt på det tyske valg 22/9, Feds taper forventes at begynde i september, Bernankes afløser skal findes i løbet af efteråret etc. Selve artiklen handler om, at de seneste års korrelation, hvor det enten var risk-on eller risk-off og hvor der ofte var over over 90 procents korrelation nu ser ud til at være normaliseret. Det kan betyde, at man igen kan begynde at lave stock-picking efter årene siden krisen, hvor det hele har svinget i takt.
Hvis man vil se hvordan Goldman Sachs vælge sektorer, så er her en god artikel (her), hvor der blandt andet bliver gennemgået E-cigaretters betydning for tobaksindustrien, den fremtidige kræftbehandling, LED-lys, naturgasmotorer og 3D-printere.  
En fear-artikel der svinger lidt hårdere er denne om Deutsche Bank, der håber at alle margin calls ikke kommer på samme tid (her). De har lavet en undersøgelse af asset managers med 27.400 mia. dollar under forvaltning og der fandt de ud af at 78 pct. af pensionskasserne skal bruge et afkast på mere end 5 pct. og 19 pct. skulle bruge mere end 8 pct. Det kan ifølge finanshuset kun nås gennem gearing, shorting og derivater, hvorfor de proklamerer, at investorerne sjældent har været mere gearet end i dag. Den store margingæld kan gøre markedet meget skrøbeligt og volatilt.


Til sidst vil jeg lige slå et slag for Information.dk, hvor man kan læse deres artikler gratis. De har næsten altid en artikel, som handler om økonomien eller på anden måde diskuterer økonomi i en eller anden retning. Så hvis man interesserer sig herfor, så er der mange gode artikler her. F.eks. er der denne artikel om valget af den næste centralbankchef i USA (her). Artiklen er okay, fint at det er skrevet på dansk og sådan, men det er også sjovt at læse kommentarerne, hvor nogle komme med god kritik og gode indspark.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar