torsdag den 23. februar 2012

I hate to blow my own horn...

Jeg synes det måtte være på tide med en omgang bragging. Jeg har tit og ofte ramt meget forkert, men jeg tror i gennemsnit, at jeg mindst har lige så meget ret i mine forudsigelser som Formuepleje, der havde 50 pct. af deres forudsigelser for 2011 rigtig.

Apple, som jeg har omtalt en del gange, er ved at løbe ind i problemer. Jeg kan ikke helt finde ud af om, det er nu vi skal ned, eller om vi først skal igennem toppen i 526. Nu har jeg kigget lidt på forskellige toppe, og det jeg fandt ud af var, at der ofte går 5-7 dage fra første kraftige korrektion, til den endelige nedtur begynder. Det vil sige, at Apple i den henseende meget snart vil løbe ind i en korrektion, hvis dette mønster også gælder her. Hvis det ikke sker inden for 2-3 dage, så vil mit bedste bud være, at vi er ude af skoven og at vi skal videre op. Nu kommer vi så til mine forudsigelse. Den 23. skrev jeg at man kunne købe over 390 eller i bunden af kanalen og 14. november skrev jeg, at man kunne købe i bunden af kanalen eller ved 200 dages MA (363). Det endte, som man kan se på grafen, med at aktien bouncede fra 200 dages MA.
A.P. Møller - Mærsk synes jeg også selv jeg ramte lige i røven. Den 30. september skrev jeg, at man kunne købe i ca. 32.000 med et stop i 31.600. Den holdt og har holdt siden. Læg lige mærke til, hvor aktien stoppede i går, efter det kummerlige regnskab fra Neptune Orient Lines. Hvis man vil samle op skal man nok kigge efter 42.500 eller de glidende gennemsnit.
FLSmidth skrev jeg om den 30. september, hvor jeg skrev at et køb i nærheden af 260 eller over trendlinjen. Den kom i nærheden af 260, så det var det perfekte entry. Ved bunden i december, tror FLS var i 310, skrev jeg, at jeg i hvert fald regnede med at den kunne komme til toppen af trendkanalen. Det gjorde den også og lidt til. Læg nu mærke til, at aktien stoppede lige ved den sidste fib-linje. Et fornuftigt sted at samle aktien op er nok omkring 50 pct. fib, (402) eller måske omkring 50 DMA, som pt. ligger en smule lavere.
Novo Nordisk, er ligesom de andre "almindelige" aktier sjovere at kigge på, da de har outperformet ædelmetalaktierne, der har haft en lidt kedelig graf siden september. Den 30. september skrev jeg, at man kunne købe Novo, hvis den kom over den blå trendlinje eller i omegnen af 520 med stop i 500. Den var spot on, idet det lavest blev til 512. Jeg vil fortsat holde fast på, at det er ved at være tid til at tage gevinsten hjem her omkring 800. Downside er minimum til 700 eller måske ned til gappet i 675.
Vestas har jo haft en ubegribelig grim graf i flere år, så hvorfor så mange prøver at bottomfishe er mig en gåde. Jeg er selv en af de mange, som var blevet hjernevasket til at se guld selskabet, der præsenterer den ene omgang lort efter den anden. Men i det sidste halve år eller sådan noget, har jeg heldigvis set lyset og jeg har ikke været nogen stor tilhænger af aktien. Hvis man kigger på aktien nu, så så vi store bevægelser i dag efter et skuffende regnskab fra Gamesa og stigninger igen efter rygter om en fortsat amerikansk skatteordning for vedvarende energi. Jeg ville ikke hoppe direkte ind, men man kan begynde, at overveje at kigge på den. Hvis jeg skulle købe Vestas, så skulle den først minimum have seks luk over 50 dages MA. Vi har nu to gange kun haft fem dage, og gennemsnittet ligger i ca. 61, så der er ikke så langt. Men det er stadig ikke noget man har lyst til at eje, hvis man handler ud fra TA.
GDX og resten ædelmetalaktierne bundede i slutningen af december og man ville derfor være blevet lukket ud, hvis man var gået ind i efteråret med et stop. Hvis man kigger på aktien nu så er det positivt, at aktien er kommet over 200 dages MA.
GDXJ ser ikke perfekt ud, men det er sjovt at se, at den her på det seneste bouncede på 50 dages MA. Det er bare en positiv indikation, og noget man bør se efter, både når man skal købe og når man ejer aktier.
Semafo har ikke en pæn graf, men aktien er dog lige lukket over 50 dages MA, så det kan blive fornuftigt. Det vil blive et spekulativt køb, hvis man køber nu, men et køb lige omkring 50 dages MA, hvis den bouncer på den, kan være en mulighed, alternativt nede i nærheden af seneste bund.
SIL er ikke perfekt, men den er da over de to vigtigste glidende gennemsnit. Et køb vil være fornuftigt i nærheden af disse gennemsnit.Silver Wheaton er direkte pæn og er over de to vigtige glidende gennemsnit. Den er dog steget en del nu, og det kan være, at den kan løbe ind i noget gevinsthjemtagning. Den er i min optik dog på ingen måde så overkøbt som Apple og Novo.
Silver Corp. skrev jeg om på et tidspunkt i efteråret hvor jeg foreslog køb i nærheden af 6 eller 6,3 med stop i 5,86. Den kunne man godt have taget. Hvis man kigger på aktien nu, så er vi over 5o dages MA, men vi er lige rendt ind i nogle trendlinjer, som måske kan give en smule modstand. Hele sektorens videre færd afhænger nu af hvordan guld og sølvet performer.
Pan American Silver er jeg blevet mere og mere varm på. De har opkøbt Minefinders, og efter sigende skulle selskabet producere 50 mio. ounce sølv om året i 2015. Så derfor ville et køb efter annonceringen af buddet på Minefinders have været optimalt. Hvis man kigger på grafen, så kan man se, at aktien er brudt ud af den faldende kanal, og at vi er over begge glidende gennemsnit. Det er lidt sjovt, at 200 dages MA og trendkanalen ligger lige oven i hinanden. Et køb over kanalen eller over 200 dages MA, ser ud til at være et fornuftigt bet.
Hecla Mining ligner utroligt meget Pan American, her har vi også 200 dages MA og trendlinjen oven i hinanden. Den er dog ikke kommet over disse, hvorfor et køb ført vil være interessant når og hvis de bliver brudt. Grafen har lignet lort i over et år, men den kan snart blive mere positiv.
URA, uran-ETF'en, er nu over begge glidende gennemsnit og grafen ser faktisk ok ud.
Denison Mines har jeg skrevet om flere gange. Første gang, da jeg mente, at man kunne fange den omkring 1,3, hvilket har været muligt og anden gang i januar efter det store rush, hvor jeg skrev et fornuftigt setup ville være et køb i nærheden af fib-støtten i 1,68. Som man kan se på grafen kom vi lige præcis dertil. Hvad der skal ske nu er ikke til at vide, men man kunne godt frygte noget gevinsthjemtagning, og i scenarie vil det være spændende at se hvordan den performer i nærheden af de glidende gennemsnit.
Sino Agro Food (SIAF) har på ingen måde en pæn graf. Men den ligner lidt Vestas, hvor SIAF dog er kommet over 50 dages MA og trendkanalen. Så et køb her i nærheden tror jeg ikke er helt åndssvagt, det er dog også med tanke på selskabets indtjening, der vist ventes ligge på 0,5 dollar per aktie for 2011, og en fordobling per år for de næste to år.

Gary fortsætter ind og ud af markedet. Pt. har han 25 pct. i hver af GDX, GLD og SLV. Turd er vist nok positiv på ædelmetallerne, men han er kortsigtet forsigtig mht. sølvet, idet lease-raten er negativ med 0,4 pct., hvilket før har givet kraftige korrektioner.

Jeg vil igen lige slå et slag for Silver Bullet and the Silver Shield (SSBB) video-serien. Hvis man har to timer, så tag og se alle filmene. De er godt lavet og meget informative. Det er klart, at de er meget ensporede og kun ser verden fra the hard money camp, men de giver en god introduktion til hvorfor man skal købe fysisk sølv. Senest har han lavet en om the Hunt Brothers og deres køb af sølv i 70'erne (her). Her støder man også på Rockefeller, som jo også har interesser i en del af de store amerikanske banker bl.a. Citi, der shorter sølvet og får hjælp af Volker som hæver renten og lavere flere andre fiksfakserier for at hjælpe bidragsyderne fra Wall Street.

Når man er igang med alle konspirationsteorierne, så synes jeg problematikken omkring the seven sisters (oliegiganterne) og hele mellemøsten er meget spændende. Jeg læste på Wiki, at Aramco, som er det nationale olieselskab i Saudi Arabien, har en værdi i omegnen af 8000 mia. dollar (de er ikke børsnoteret), dvs. ca. 16 gange Apple. Til at starte med var det jo Standard Oil (Exxon/Chevron), som grundlagde selskabet, men det blev så delvist nationaliseret op gennem 70'erne for at blive helt nationaliseret i 80'erne. Dean Henderson som skriver her, har skrevet meget om emnet, og det virker meget spændende. Her (her) skriver han netop om ejerskabet af Aramco, og det undrer mig sindssygt, at de store og magtfulde selskaber bare har lådet stå til mens alle deres store oliereserver i mellemøsten er blevet nationaliseret. Så det konspiratoriske spørgsmål er så, om Rothschilderne og Rockefellerne stadig sidder med andele af nogle af de store oliekilder i Mellemøsten. Jeg har ikke læst særlig meget på emnet, så alt kan lyde plausibelt.

Denne artikel (her) fra Chris Martenson er også værd at læse. Her ser man bl.a. at der nu kun er halvt så mange retsforfølgelser af finansiel krimininalitet som for ti år siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar