torsdag den 16. februar 2012

Hvem holder hånden under aktiemarkedet?

Det går hurtigt med Gary. Nu er han så ude af sin dollarposition og han er nu gået 50 pct. lang i GDX. Det der har fået ham til at vende på en tallerken, er at aktiemarkedet havde alle muligheder for at falde i går med Apple under pres etc. men det kom bare væltende tilbage til et nyt højdepunkt for i år. Han forventer dog at det bliver endnu en kort handel. For aktiemarkederne venter han en konsolideringsdag i morgen (fredag) blandt andet grundet OPEX, men at vi kan fortsætte opturen i morgen.
Gary skriver også, at der ser ud til at være god støtte lige over 1700 og Turd har også skrevet side op og ned om 1705. I dag nåede vi også lige præcis til 1705 eller en spids over. Samme niveau var også bunden i fredags (10. feb.), hvor dagslaveste kom lige oven i Comex-åbningen (kl. 14.20), præcis lige som i dag. Nu vi taler om tal, så er den seneste top i guldet 1764, hvilket har været Jim Sinclairs nummer siden ruder konge var knægt. Så der har været ok muligheder for at trade i guldet. Her (her) er Turds seneste indlæg, hvor han er positiv på ædelmetallerne grundet open interest (OI) i guldet. Han mener, at under 33 sølvet er en god pris, men hvis dagens bund falder vil næste stop være 31,5.
Sølvet er stødt mod den stigende kanal fra december. Det er sjovt når sådan en linje, som går så langt tilbage kan holde. Jeg tror vi skal over 34 får folk rigtig begynder at få troen på det igen.
Apple ser rigtig nok ud til at være i en boble. Pt. er vi 30-40 pct. over 200 dages MA, og det bør blive korrigeret. Hvis man sammenligner med Nasdaq 100 i 1999-2000, så var toppen i 4824, og samtidig var 200 dages MA i 3000, dvs. indekset var over 50 over 200 dages MA. Det største spread den anden vej kom så ca. et år efter toppen, da indekset var i 1350 og 200 dages MA i 3000. Den samme med sølvet hedder 49 og 200 dages MA i 27, og det største spread kom så i december med 26,2 i sølvet og 200 dages MA i 36,5. Det korte af det lange, er at man skal forvente, at sådan bevægelser vil blive korrigeret. Som man kan se på grafen er der tre åbne gaps, som kan blive fyldt, hvoraf det omkring 200 dages MA i 385, sandsynligvis vil være topmålet på den korte bane.
Novo Nordisk ligner lidt Apple, idet aktien går fra kursrekord til kursrekord. Her er vi dog kun 26 pct. over 200 dages MA, men jeg kunne godt forestille mig, at der snart vil komme noget gevinsthjemtagning, så en mulighed er at sælge i toppen af kanalen, måske oppe i nærheden af 800. Selskabet er fint nok, men aktien er også ved at være kommet for langt hjemmefra
First Majestic har jeg taget med fordi jeg synes den ser nogenlunde pæn ud. Den er ikke perfekt, men pæn nok. Se på mange af de andre sølv og guldminer og du vil se langt værre.
Uranium Resources er kommet godt tilbage, og jeg synes det ser ud til, at den er ved at have bygget en bund. Hele sektoren så pæn fremgang i dag, og jeg synes også det ser ud til at nyhederne angående atomkraft bliver mere positive. Noget andet man bør se på er gas eller shale gas, da priserne sandsynligvis ikke kan blive ved med at være så lave for altid.
Sidst men ikke mindst tager jeg lige et smut forbi publikumsfavoritten Vestas. Spørgsmålet er, om vi ikke snart er ved at have nået bunden. I dag annoncerede de en ny bestyrelsesformand, så det kan være at Ditlev snart ryger på porten. Gennemsnittet af analytikernes kursmål ligger nu på 57 kr., så det er snart kun Jacob Pedersen, som er positiv på aktien. Exane BNP Paribas har et kursmål på 25 kr., så der er stadig et stykke ned, hvis de får ret. Læg lige mærke til stigningerne før hver af de sidste tre skuffelser. Den seneste stigning, fredagen før regnskabet var Goldman Sachs største køber. Jeg går ud fra at det er short covering, men jeg kan ikke lade være med at tænke om de samtidig har købt put optioner eller shortet aktierne mens der var køberinteresse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar